Activiteiten om te doen met je kindje in de voorjaarsvakantie

Activiteiten om te doen met je kindje in de voorjaarsvakantie

De eerste vakantie van 2024 breekt weer aan, voor Zuid-Nederland begint de vakantie op 12 februari, voor Midden-en Noord-Nederland begint het 19 februari. Heb je geen idee hoe je je kleintjes kan entertainen? Dit zijn een paar ideeën:  

Dierentuin 

Of het nou Artis is of Ouwehands dierenpark, kinderen vinden dieren van tijgers tot luiaards helemaal leuk. Na zo'n dagje zijn ze vaak natuurlijk uitgeput. Goede reden om 's avonds te bingen, als je kids na een heerlijke (en uitputtende) dag op bed liggen.   


Kinderboerderij 

Een heerlijke budgetproof activiteit is een bezoekje aan de kinderboerderij. De geitjes en de kippen vinden vaak kinderen geweldig! Hoe fijn is het om op een lekkere zonnige dag je kindje buiten laten genieten. Wat ook leuk is: op verschillende geitenboederijen kun je zelf de geitjes een melkflesje geven. Waar je onder andere terecht kan: Geitenboederij Ridderdamhoeve in Amstelveen. Geertjes Hoeve in Utrecht, Het Geertje in Zoeterwoude, Harm's Hoeve in Malden en Belevenis Boerderij in Schieveen. Kijk wel eerst naar de openingstijden, sommige zijn namelijk niet de hele week open.  


Bioscoop 

Een bezoekje aan de bioscoop, dat blijft leuk. En deze vakantie zijn er ook genoeg leuke films die draaien, zoals: Vogelvlucht, Peppa's bioscoop feestje, Fien en Teun: Circus op de boederij , Paw Patrol: The Mighty Movie en nog veel meer.  Zo vermaken de kinderen zich prima en kan jij lekker bijkomen met een bak popcorn. 


Binnenspeeltuin 

Mocht het toch slecht weer zijn in de vakantie, kan je je kinderen ook binnen laten spelen. Wees er vroeg bij zodat je nog een tafeltje kunt krijgen waar je hopelijk een beetje kan afsluiten van alle herrie en je kunt genieten van een bakje koffie. Nog leuker: neem een vriendin met kids mee. Zodat je gezellig kunt bijkletsen. 


Strand 

Wanneer het weer meezit, kun je ook een bezoekje aan het strand brengen! Neem een kleedje mee voor jezelf, en genoeg scheppen en emmers zodat je kinderen heerlijk kunnen spelen en jij nog lekker kunt ontspannen. 


Hutten bouwen 

Heb je geen zin om het huis uit te gaan? Hutten bouwen is een heel leuk idee. Of dit op de bank wordt gemaakt, of onder de eettafel, het is een activiteit waar je kinderen hun fantasie in kwijt kunnen. Als de hut af is, is er niets leuker om er met z'n alle in te picknicken.  

 

Lees ook: 

Waarom het goed is om met je kind naar de boerderij te gaan 

10 sensory activiteiten voor een dreumes met spullen uit huis

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50