Aantal gedoneerde eicellen voor ivf-behandeling stijgt

Aantal gedoneerde eicellen voor ivf-behandeling stijgt

De laatste tien jaar is het gebruik van donor eicellen voor een ivf-behandeling aanzienlijk gestegen.

Dit blijkt uit cijfers van de Britse organisatie dat in Groot-Brittannië de vruchtbaarheidsbehandelingen reguleert, de Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA). In 2006 waren er 1.912 vrouwen die bij een ivf-behandeling gebruik hebben gemaakt van een donor eicel. In 2016 waren dat bijna 4.000 vrouwen.

Lees ook:
Wacht niet te lang met eicellen invriezen

Donor

Men is er zich steeds meer van bewust dat een gedoneerde eicel een optie is. Zo maken stellen van dezelfde sekse, alleenstaanden en oudere vrouwen steeds meer gebruik van een donor. Ook het aantal vrouwen dat een eicel doneert is gestegen.

Het HFEA maakte bekend dat bij 3.924 ivf-behandelingen donor eicellen werden gebruikt. De grootste groep vrouwen die een gedoneerde eicel hadden gebruikt ouder dan 44 jaar waren.

Vrouwen die eicellen doneren moeten in Groot-Brittannië tussen de 18 en 35 jaar zijn. Het proces van doneren lijkt op de eerste fase van een ivf-behandeling met hormooninjecties en het verwijderen van een eicel.

Directeur van HFEA, Sally Cheshire: “Er zijn tegenwoordig meerdere manieren voor mensen om een gezin te stichten. We zien een toename in eicel én sperma donatie, en in het aantal mensen dat van beide gebruikmaakt.

Oproep

Voor een artikel op Babybytes.nl ben ik op zoek naar een vrouw die gebruik heeft gemaakt van een gedoneerde eicel en een vrouw die eicellen heeft gedoneerd. Mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. eicel.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50