Aan de slag met aardbeien: 3 overheerlijke recepten!

Aan de slag met aardbeien: 3 overheerlijke recepten!
  • in Voeding
  • 0
  • 584
  • 04/06/2025

De maand juni betekent ook het begin van het aardbeienseizoen! Dus hebben we drie overheerlijke aardbeienrecepten voor je geselecteerd, die je gezellig samen met je kinderen kunt maken én opeten!

Met aardbeien kun je alle kanten op: je kunt ze heerlijk los opeten, of je kunt ze verwerken in allerlei soorten gerechten. Op Leukerecepten.nl kwamen we drie superlekkere recepten tegen die we jullie niet willen onthouden. Dus, hup, gezellig samen met je kind(eren) de keuken in en kokkerellen maar!

Plaattaart met aardbeien en kokos

plaatttart aardbeien

Wat heb je nodig voor 6 stukken?

  • 1 bladerdeeg rol ( of 8 plakken uit de vriezer)
  • 500 gr aardbeien
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 50 gr melkchocolade
  • 150 gr roomkaas naturel

Zó maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.
  2. Rol de rol bladerdeeg uit op een bakplaat of druk de plakjes bladerdeeg aan elkaar vast tot 1 grote lap. Vouw de randjes iets om naar binnen en druk vast. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  3. Bak de bodem van bladerdeeg ongeveer 25 minuten in de oven. Als de bodem tussendoor wat omhoog komt prik je er wat extra gaatjes in en druk je hem iets plat. Haal hem uit de oven en laat afkoelen.
  4. Snijd de aardbeien in plakjes en smelt de chocolade au bain-marie.
  5. Besmeer het bladerdeeg met een laagje roomkaas. Verdeel hierop de aardbeien en bestrooi met kokos. Druip er als laatste wat chocolade over.

De taart is vers het allerlekkerste maar kan ook max. 1 dag in de koelkast bewaard worden.

>>Kijk hier voor meer informatie

Aardbeien yoghurtijs (zonder ijsmachine!)

aardbeien ijs

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 200 ml slagroom
  • 0.5 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 350 gr aardbeien
  • 170 gr Griekse yoghurt (5 of 10% vet)

Zó maak je het:

  1. Pureer de aardbeien fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  2. Klop de slagroom net niet stijf met een mixer. Voeg halverwege de gecondenseerde melk en vanille aroma toe. Voeg de Griekse yoghurt toe en mix er nog kort door.
  3. Mix daarna de gepureerde aardbeien erdoor.
  4. Giet het mengsel in een schaal en zet in de vriezer.
  5. Schep het ijs om het half uur een paar keer door zodat er geen/minder ijskristallen ontstaan en je romig(er) ijs krijgt. Doe dit ongeveer 4 keer.
  6. Laat het daarna geheel bevriezen in ongeveer 4 uur en garneer eventueel met wat verse aardbeien en aardbeienpuree.

>> Kijk hier voor meer informatie

Aardbeien muffins

aardbeien muffins

Wat heb je nodig voor 9 muffins?

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 120 gr suiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 200 gr aardbeien
  • 50 gr amandelschaafsel

Zó maak je ze:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door. Zeef het bakmeel bij het natte mengsel en spatel er kort door. Snijd de aardbeien, spatel deze kort door het beslag (bewaar een paar voor de topping).

Vul de muffinvormpjes met het beslag. Verdeel nog wat laatste stukjes aardbei er over en de amandel. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen. Ook lekker met wat gesmolten witte chocolade er over.

Voor dit recept zijn vrij grote muffinvormpjes gebruikt. Als je de ‘standaard’ papieren muffinvormpjes gebruikt kun je ongeveer 12 muffins met dit recept maken.

>>Kijk hier voor meer informatie

Met welk recept ga jij aan de slag? Smakelijk eten!

Lees ook:

Bakken met de kleine: bananenbrood met havermout
De lekkerste babyshowerhapjes om zelf te maken

Podcast: de ontsluiting

Bron: Leukerecepten.nl
Beeld: Unsplash en Leukerecepten.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Ze begon in 2017 als online redacteur bij BabyBytes en is sinds 2022 hoofdredacteur. Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50