Déze dingen zijn zo leuk aan de kraamtijd

Déze dingen zijn zo leuk aan de kraamtijd

De weken nadat je een kleine spruit op de wereld hebt gezet zijn hectisch, overweldigend en raar. Maar als je de tijd neemt om van je kleine te genieten is deze periode natuurlijk ook heerlijk! Hier 9 redenen waarom de kraamtijd zo leuk is.

24/7 genieten van je baby

Vooral voor werkende vrouwen is deze periode even Heel Erg Fijn. Je bent fulltime thuis en kunt dus even optimaal genieten van je baby. Elk lachje, elke slaapje en elk krampje krijg je mee. Je hebt zojuist een mensje op de wereld gezet, wow!

Lees ook
Waarom de kraamtijd van een volgend kindje extra leuk is!

De kraamverzorgster

Och och och, wat een heldin is dat. Eigenlijk heb je momenteel liever haar in huis dan je wederhelft. Beschuitjes smeren, wasjes draaien, opruimen: wat doet deze vrouw níet voor je? En dan hebben we het nog niet eens over al jouw vragen die ze met liefde beantwoordt en alle dingen die ze je uitlegt over dat kleine mensje dat je zo goed mogelijk moet gaan verzorgen. Het liefst zou je haar fulltime blijven inhuren voor de komende drie jaar.

Aandacht

Tja, laten we eerlijk zijn: iedere vrouw vindt aandacht en belangstelling stiekem leuk toch? Op dit moment draait alles om jou en de kleine. Je bevallingsverhaal vertel je gerust 43 keer op een dag, en je kunt niet vaak genoeg horen hoe mooi en schattig het kindje is dat jullie gemaakt hebben. Kom maar door met die complimentjes!

Joggingbroek = helemaal oké

Het belangrijkste in deze periode is dat je herstelt van je bevalling, je rust houdt en aan de kleine gaat wennen. En dus is het helemaal oké dat jij elke dag in je joggingbroek loopt (die skinny is allesbehalve fijn met hechtingen) en je haar al vier dagen niet gewassen is. Je hebt een legitieme reden en die ligt nu in je armen te slapen.

Cadeautjes

Jaaaaaa, cadeautjes! Ook al zijn ze niet voor jezelf, cadeautjes voor je kind krijgen is misschien nog wel tien keer leuker. Schattige rompertjes, schoentjes, voorleesboekjes, knuffels: je kan niet wachten op zijn/haar eerste verjaardag voor de tweede ronde…

Hij is extra lief

Omdat jij urenlange helse pijnen hebt doorstaan en je man nu eindelijk zag hoe heftig zo’n bevalling is - en dat jij dat gewoon zomaar even doet -, heeft hij nog veel meer respect voor je dan-ie al had. Daarom is hij nu extra lief voor je. Een extra kussentje hier, een kopje thee daar: zolang jij je maar zo goed mogelijk voelt na die immense prestatie die je hebt geleverd.

Hulp, begrip & respect

Ouders, schoonouders, broers, zussen, de kraamverzorgster: iedereen die weleens een kind heeft gekregen wil je momenteel helpen. Want zij weten hoe zwaar het is. En dus heb jij nu af en toe even tijd voor jezelf, fijn! Ook snappen mensen het volledig als je niet meteen terugappt; iedereen weet dat je wel wat beters te doen hebt. En wat dacht je van al het respect dat je krijgt als je zojuist een bevalling hebt doorstaan?

Al je geliefden komen langs

Iedereen wil natuurlijk kennismaken met de kleine. Dat betekent dat iedereen van wie je houdt in deze periode langskomt. Wat een liefde! 

Je mag weer alles eten!

Sushi, filet americain, carpaccio: je mag weer lekker alle dingen eten! Zelfs alcohol kan als je het een beetje goed uitkient met de voedingen. Daarnaast hoef je nu ook echt niet weer in maat 36 te passen dus geniet gewoon van al dat lekkers. En van de beschuit met muisjes! (Serieus, wie dat heeft verzonnen… Laat de kraamverzorgster iets écht lekkers halen zoals taart, cake, chocoladekoeken, etc.)

Van wat heb jij het meest genoten tijdens je kraamtijd?

Tags: Kraamtijd, Leuk,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50