Handig: 9 hacks voor nieuwe moeders

Handig: 9 hacks voor nieuwe moeders
  • in Overig
  • 0
  • 17452
  • 15/02/2022

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met deze hacks voor nieuwe moeders gaat alles van het leien dakje!

Pfff, had jij gedacht als nieuwbakken moeder dat een kleintje zo bewerkelijk kon zijn? Ik vond het soms heel overweldigend. Als ik eerder van deze hacks had geweten dan was het me toen misschien wat makkelijker af gegaan.

Lees ook:
11 slimme parenting hacks en tips voor ouders van een tweeling

1. Melk op kamertemperatuur

Zelf zeulde ik altijd een thermosfles mee met warm water zodat ik altijd een flesje melk op temperatuur kon maken. Of ik was naarstig op zoek naar een magnetron om dat voor elkaar te krijgen. Eigenlijk is het veel handiger als je je kindje laat wennen aan een flesje op kamertemperatuur. Ben je meteen van dat gedoe af…

2. Hondenpoepzakjes

Koop je altijd van die luierzakjes om een vieze poepluier in te doen? Wist je dat hondenpoepzakjes veel goedkoper zijn en dezelfde werking hebben als die dure luierzakjes?

3. Plastic zak

Zorg ervoor dat je altijd een plastic tasje in je handtas hebt. Zo’n zak is multifunctioneel: ze kunnen erin spugen, of als ‘noodpotje’ gebruiken, en het is ook super handig om vieze en/of natte kleding in te doen als er een ongelukje is gebeurd.

4. Babypoeder

Ga je naar het strand, neem dan babypoeder mee. Het is de ideale manier om zand van je kleine af te krijgen.

5. Washandje

Heeft je kleine last van opkomende tandjes? Zo kun je de pijn wat verzachten. Pak een nieuws washandje en doop dat in de kamille thee. Stop het in een plastic zakje met een zipp-sluiting en leg het in de vriezer. Mocht je kleintje last krijgen, laat hem dan op het washandje sabbelen en kauwen. Bijkomend voordeel is dat de thee een rustgevend effect heeft.

6. Onderdelen kolfapparaat reinigen

Een kolfapparaat wil je natuurlijk steriel mogelijk houden, maar het is echt niet nodig om elk onderdeel na elke kolfbeurt te reinigen. Doe de onderdelen in een plastic zakje en stop dit in de koelkast. Aan het eind van de dag kun je dan elk onderdeel grondig reinigen.

7. Speentjes

Ga je op pad? Doe de (reserve) speentjes in een klein plastic boterhamzakje om ze schoon te houden.

8. Scheetjes

Laat je baby veel scheetjes? Misschien kun je hem daar een beetje bij helpen om voor snellere verlichting te zorgen. Leg je baby op zijn rug en draai zijn beentjes alsof hij op de fiets zit.

9. Achtergrondgeluiden

Leer je kindje te slapen met achtergrondgeluidjes. Zo voorkom je dat het misschien een lichte slaper wordt die bij elk geluidje wakker wordt. Nu het zomer is, kun je bijvoorbeeld een ventilator aanzetten.

Als jij er nog meer weet, laat het ons even weten!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50