9 dingen die je moet doen voordat je baby geboren wordt

9 dingen die je moet doen voordat je baby geboren wordt

Als het eind van de zwangerschap in zicht is, is het huis waarschijnlijk spik en span en de babyuitzet compleet. Heb je deze dingen ook al gedaan? Doe het nog even voordat de baby er is!

1. Een zeiltje op je matras leggen

First things first. Vliezen breken vaak ‘s nachts. Je wil niet dat je mooie boxspring naar de mallemoer gaat als je vliezen breken. Tip: bestel het kraampakket bij je zorgverzekeraar. Daar zit meestal een zeiltje voor je bed in.

2. Geboortekaartjes ontwerpen

Hier heb je in de kraamweek geen tijd voor dus dit kun je maar beter klaar hebben liggen. Op de meeste sites kun je het kaartje al compleet ontwerpen, zodat je na de geboorte alleen nog naam, gewicht en geboortedatum toe hoeft te voegen.

3. Adressen verzamelen

Als je de geboortekaartjes ontworpen hebt, moet je natuurlijk ook een lijst van mensen hebben die het kaartje ontvangt. Verzamel de adressen op tijd, dit is niet iets wat je in de kraamweek wil doen.

4. Doe een zwangerschapscursus

Zwangerschapscursussen zijn er in allerlei soorten en maten. Kies er eentje die bij je past, je zult er echt wat aan hebben tijdens de bevalling. Een partnerles is ook een aanrader, zo kan degene die bij de bevalling aanwezig is jou helpen door bijvoorbeeld tegendruk te geven op de bekken.

5. Pak de vluchttas in

Tussen de weeën door je tas voor het ziekenhuis inpakken is niks. Deze tas moet al klaarstaan. Het leuke hieraan is dat je de eerste outfit van de baby in kan pakken.

Lees ook:
Checklist vluchttas: wat moet erin?

6. Maak een geboorteplan

Een geboorteplan is belangrijk voor de verloskundige en eventueel voor medisch personeel in het ziekenhuis. Vooral als je speciale wensen hebt, bijvoorbeeld geen pijnstillers of in bad bevallen.

7. De babykleertjes wassen

Was alle gekochte en gekregen babykleertjes voor gebruik. Babyhuidjes zijn super gevoelig en in de kleding kunnen stoffen zitten waar het huidje geïrriteerd door raakt.

8. Installeer de autostoel

Zet het stoeltje alvast in de auto, zodat je die in ieder geval niet vergeet als je naar het ziekenhuis moet. Dan weet je ook gelijk hoe het allemaal werkt met de gordels en riemen.

9. Datenight

Omdat je hier de komende maanden/weken waarschijnlijk geen tijd voor zult hebben. Geniet nog zoveel mogelijk van je partner en de tijd die jullie met z’n tweeën hebben. Of geef hem een leuk cadeautje. De moeder wordt tijdens de zwangerschap overladen met cadeaus en vaders worden nog wel eens vergeten. Zorg dat hij zich ook even speciaal voelt.

Wat had jij nog graag willen doen voor de geboorte?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50