8x dingen die jij mocht doen en je je kind nu absoluut verbiedt

8x dingen die jij mocht doen en je je kind nu absoluut verbiedt

Zonder autostoeltje in de auto, of in de achterbak zitten, de hele middag televisie kijken. Vroeger deden we of mochten we dingen die je je eigen kids nu absoluut zou verbieden. We hebben er een paar op een rij gezet.

1. Hup, in de achterbak!

Weet je nog? Na een verjaardagspartijtje en dat iedereen naar huis werd gebracht, Dat waren vaak veel te veel kinderen voor één auto. Maar ach, wat maakte dat uit! In de achterbak was ook plek, dus huppatee, in de achterbak. Zou ik mijn kinderen nu absoluut verbieden! En ik zou het niet eens durven om andermans kinderen daarin te doen!

Lees ook:
Dit dacht je over baby's en opvoeden toen je nog geen kinderen had

2. Mierzoete cornflakes

Ik was gek op een bepaald soort conflakes. Mierzoet was het en ik heb het met bakken naar binnen gewerkt. Moet er niet aan denken om mijn kinderen dat nu in de ochtend te geven.

3. Woensdagmiddag = tv-middag

Ik kom echt een beetje uit de prehistorie, maar in mijn jeugd was woensdagmiddag dé tv-middag voor kinderen: Ome Willem, Bassie & Adriaan, ScoobyDoo en nog veel meer. Dan zat je zo ongeveer de hele middag voor de buis. Mogen mijn kids nu echt niet! Maar ach, die kijken niet eens meer naar tv, alleen naar Youtube…

4. Autostoel?

Autostoel, autostoel? Wat is dat voor een ding. Daar deden ze in mijn jeugd niet aan hoor. Zaten we gerust met zes kids op de achterbank en zie puntje 1: ook in de achterbak.

5. Zonnebrand?

Factor 50? Nooit van gehoord! Sterker nog: babyolie ‘werkte’ ook. Werd je lekker bruin van. Levensgevaarlijk, zou ik nu nooit meer doen!

6. Helm

Fietsen, rolschaatsen, skiën. Nu krijgen mijn kids netjes helmpjes op en beschermers om. En ik zelf? Nada, noppes, niks. Gelukkig nooit ongelukkig gevallen…

7. Elke week McDonalds

Elke week gingen we met het gezin naar oma en opa en dan reden we langs de McDonalds. En ja, dan gingen we elke week iets bestellen. En nu? Ik kom er hoogstens 1 x in het half jaar met mijn kinderen….

8. Fietsstoeltje?

Nee joh! Ik zat gewoon met een handdoek op de stang bij mijn vader. Of ik sprong achterop bij mijn moeder en dan de benen wijd houden. Een keer ging dat mis. Mijn moeder fietste over een heuveltje en ik werd gelanceerd. Mijn moeder had niet eens door dat ik eraf was gevallen en reed gewoon door. Voor mijn eigen kids heb ik hele hippe, en vooral dure fietsstoeltjes gekocht!

Wat mocht jij vroeger wel en zou je nu je kinderen absoluut verbieden?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50