8x dingen die jij mocht doen en je je kind nu absoluut verbiedt

8x dingen die jij mocht doen en je je kind nu absoluut verbiedt

Zonder autostoeltje in de auto, of in de achterbak zitten, de hele middag televisie kijken. Vroeger deden we of mochten we dingen die je je eigen kids nu absoluut zou verbieden. We hebben er een paar op een rij gezet.

1. Hup, in de achterbak!

Weet je nog? Na een verjaardagspartijtje en dat iedereen naar huis werd gebracht, Dat waren vaak veel te veel kinderen voor één auto. Maar ach, wat maakte dat uit! In de achterbak was ook plek, dus huppatee, in de achterbak. Zou ik mijn kinderen nu absoluut verbieden! En ik zou het niet eens durven om andermans kinderen daarin te doen!

Lees ook:
Dit dacht je over baby's en opvoeden toen je nog geen kinderen had

2. Mierzoete cornflakes

Ik was gek op een bepaald soort conflakes. Mierzoet was het en ik heb het met bakken naar binnen gewerkt. Moet er niet aan denken om mijn kinderen dat nu in de ochtend te geven.

3. Woensdagmiddag = tv-middag

Ik kom echt een beetje uit de prehistorie, maar in mijn jeugd was woensdagmiddag dé tv-middag voor kinderen: Ome Willem, Bassie & Adriaan, ScoobyDoo en nog veel meer. Dan zat je zo ongeveer de hele middag voor de buis. Mogen mijn kids nu echt niet! Maar ach, die kijken niet eens meer naar tv, alleen naar Youtube…

4. Autostoel?

Autostoel, autostoel? Wat is dat voor een ding. Daar deden ze in mijn jeugd niet aan hoor. Zaten we gerust met zes kids op de achterbank en zie puntje 1: ook in de achterbak.

5. Zonnebrand?

Factor 50? Nooit van gehoord! Sterker nog: babyolie ‘werkte’ ook. Werd je lekker bruin van. Levensgevaarlijk, zou ik nu nooit meer doen!

6. Helm

Fietsen, rolschaatsen, skiën. Nu krijgen mijn kids netjes helmpjes op en beschermers om. En ik zelf? Nada, noppes, niks. Gelukkig nooit ongelukkig gevallen…

7. Elke week McDonalds

Elke week gingen we met het gezin naar oma en opa en dan reden we langs de McDonalds. En ja, dan gingen we elke week iets bestellen. En nu? Ik kom er hoogstens 1 x in het half jaar met mijn kinderen….

8. Fietsstoeltje?

Nee joh! Ik zat gewoon met een handdoek op de stang bij mijn vader. Of ik sprong achterop bij mijn moeder en dan de benen wijd houden. Een keer ging dat mis. Mijn moeder fietste over een heuveltje en ik werd gelanceerd. Mijn moeder had niet eens door dat ik eraf was gevallen en reed gewoon door. Voor mijn eigen kids heb ik hele hippe, en vooral dure fietsstoeltjes gekocht!

Wat mocht jij vroeger wel en zou je nu je kinderen absoluut verbieden?

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


 • Summer89

  Ik mocht dit allemaal als kind ook al niet... mijn ouders waren hun tijd ver vooruit! 🤣🤣

  Behalve de laatste dan, dat gebeurde gewoon!

  En, ik mocht drinken op mijn 15e. Ik geloof niet dat ik dat nu nog een goed idee zou vinden!

 • Meisje14

  Ik vind het dus totaal geen probleem als mijn kind een middag tv kijkt. Vond ik als kind ook heerlijk! Zie niet in waarom ik dat mijn eigen kind zou verbieden.

 • Sharon

  Ik mis geloof ik wat...prehistorie? Hou oud ben je??

 • Soccer-Mom

  Ik vind het een onzinlijstje. Immers, punt 1 en 3 zijn intussen BIJ WET verboden. Heeft niets met eigen keuze te maken.

 • zarynxa

  tv middag bij wet verboden? overdrijven is ook een vak! XD

 • Sharon

  Ik denk 1 en 4

Populaire topics

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50