Zó laat je een kleine babykamer groter aanvoelen

Zó laat je een kleine babykamer groter aanvoelen
  • in Baby
  • 0
  • 6105
  • 10/09/2022

Een babykamer is al snel gevuld met knuffels, luiers, doekjes, kleertjes, speelgoed en meer. Het zijn eigenlijk heel veel spulletjes die je in een (klein) kamertje kwijt moet. Soms is het zelfs meer dan dat er eigenlijk past. Maar dat is het niet langer met deze tips!

1. Zorg dat je commode voldoende opbergruimte heeft. 

Veel ouderwetse schattige commodes van vroeger hebben dit niet en bestaan slecht uit de commode an sich. Tegenwoordig zijn deze wat slimmer ingericht door er kastjes en dergelijke in te hebben, maar dan moet je deze uiteraard wel aanschaffen.

Lees ook
Beter slapen? Weg met de babykamer!

2. Meubels met twee functies

Ga bijvoorbeeld voor een voorlees bankje waarbij je boekjes rondom en in de bank kwijt kunt. Anders zul je namelijk een stoel en een kastje aan moeten schaffen. Met deze trick heb je allebei de benodigdheden op een manier.

3. Vergroot de kastinhoud

Dit doe je slim door behulp van lade inrichters. Babykleertjes zijn natuurlijk klein en daarmee kun je er veel kwijt, maar met behulp van lade inrichters kun je er waarschijnlijk nog veel meer kwijt. En daarnaast is het natuurlijk een fijne bijkomstigheid dat je alles makkelijk terugvindt.

4. Hang boxzakken aan het babybed

Hier kun je namelijk enorm veel extra spulletjes in kwijt. Het is een ruimte die je anders niet benut en die wellicht heel goed van pas komt. Je kunt hier van alles in doen, denk aan: extra kleertjes, doekjes, knuffels - you name it.

5. Maak gebruik van horizontale strepen

Als je kiest voor een horizontaal behang maakt dit de ruimte groter. Je hoeft uiteraard niet de hele kamer te doen, dit werkt misschien niet zo lekker voor je zicht. Maar als je bijvoorbeeld een muur van horizontale strepen voorziet kan dit de ruimte op het oog, en voor je gevoel groter maken. 

6. Maak gebruik van plankjes

Sommige ruimtes zijn de klein of te smal om deze van een kast te voorzien, maar dan kun je natuurlijk wel de muur benutten door er plankjes aan te bevestigen. Hier kun je bijvoorbeeld kinderboeken op zetten.

7. Opbergmand voor in kast

Soms zie je geweldig mooie kasten waar je veel boekjes in kwijt kunt, maar soms is het handiger om er mandjes in te plaatsen zodat je er ook andere spullen in kwijt kunt. Je kent ze wel, van die uitschuifbare mandjes bij de Ikea, die komen bijvoorbeeld goed van pas.

8. Opberghanger voor in de kast

Dit is weer een item die helpt bij de ruimte zo optimaal benutten. Je hangt deze bijvoorbeeld aan de binnenkant van je kast, en met deze hack kan je opnieuw meerdere spulletjes kwijt. Het is natuurlijk ook fijn om hier snel het een en ander in te kunnen proppen!

Welke tip ga jij toepassen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50