Een op de vijf Nederlandse vrouwen verkiest overwerken boven seks met partner

Een op de vijf Nederlandse vrouwen verkiest overwerken boven seks met partner
  • in Relaties
  • 0
  • 1503
  • 04/11/2021

Een avond overwerken of seks met je man? Uit onderzoek blijkt dat wij liever een avondje ploeteren op kantoor. Maar liefst een op de vijf Nederlandse vrouwen verkiest dit boven een vrijpartij. 

Het onderzoek van PanelWizard in opdracht van Acties.nl werd uitgevoerd onder 1051 volwassen Nederlanders met een vaste relatie. Hieruit bleek dat mannen iets liever naar huis komen om van bil te gaan, van de mannen verkiest negen procent een avondje overwerken boven een vrijpartij met hun wederhelft.

Aseksueel

Dat een vijfde van de Nederlandse vrouwen het prima vindt om maar één keer per jaar seks te hebben, komt voor veel mannelijke respondenten niet als een verrassing. Zo zegt 55 procent van de heren een hoger libido te hebben dan hun partner, tegenover vijftien procent van de ondervraagde vrouwen. Maar liefst dertien procent van alle Nederlandse mannen verdenkt hun partner er zelfs van aseksueel te zijn. Onder vrouwen bedraagt dit slechts vijf procent.

Mannen hechten meer waarde aan seks

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen meer waarde hechten aan seks dan vrouwen. Zo noemt maar liefst 41 procent van alle mannelijke respondenten het één van de drie belangrijkste dingen in hun leven, tegenover slechts 22 procent van de vrouwen. Overijsselse mannen (27 procent) geven het minst om seks, Zuid-Hollanders spannen de kroon. Voor 52 procent is seks het belangrijkste in hun leven.

Hoe zit dat bij jullie?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50