7 modemissers die je als moeder kunt voorkomen

7 modemissers die je als moeder kunt voorkomen

Als je dacht dat je je oude kleding weer aan kon, heb je het mis. Want ook na de bevalling pas je nog precies niks van je garderobe. Dat kan nog best lang duren en is ook helemaal niet erg. Probeer toch om deze modemissers te voorkomen.

 

Horizontale strepen

Alle kledingstukken met horizontale strepen zijn een no go. Eigenlijk maken ze altijd dik, tenzij je natuurlijk maatje Doutzen hebt.

 

Lage jeans

Precies dat beetje extra buik dat je nog overgehouden hebt aan de zwangerschap, komt net boven een te lage jeans uit. Dat wil je nou juist verdoezelen. Kies daarom liever voor een wat hoger model.

 

Maxi-jurk

De maxi-jurk, hij is zo lekker makkelijk. Je trekt hem in de ochtend aan en je bent in één klap aangekleed. Maar juist deze maxi-jurken zijn vaak nietsverhullend. Alle vetjes die je hebt, zijn precies te zien.

 

Te strakke kleding

Tenzij je één van de weinigen bent die na een paar weken weer precies haar oude maat terug heeft, heb je waarschijnlijk alleen nog maar te strakke kleding in de kast hangen. En juist omdat het strak zit, zie je extra goed dat je nog wat extra rolletjes hier en daar hebt.

 

Schoenen met een enkelbandje

Draag je graag sandaaltjes? Let dan op dat ze geen sluiting hebben rond de enkel. Het bandje ‘snijdt’ je benen al bij de enkel af en daarom lijken deze korter. Optisch bedrog dus.

 

Plooien

Wacht nog maar even met het dragen van plooien en ruches. Ze accentueren je rondingen.

 

Driekwart broek

Ook met de driekwart broek heb je te maken met optisch bedrog. En dan in negatieve zin. Je voelt hem misschien al aankomen, een broek die afsnijdt op de kuiten laat je benen korter lijken.

Kreeg jij na de kids je oude maat weer terug?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Mama_P

    Waarom niet wat positiever? Draag waar jij je comfortabel in voelt en iedereen die iets op je uiterlijk aan te merken heeft (zeker als je net bent bevallen) lekker laten kletsen.

  • waterijsje

    Dit artikel is naar mijn mening meer bedoeld voor vrouwen die zich na de geboorte leuk willen kleden en zich goed over zichzelf willen voelen. Als ik een 3/4 broek aan zou hebben en mijn benen lijken ineens veel voller zou ik me daar nou niet bepaald zelfverzekerder door voelen. Maar ik snap je punt

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50