7 manieren waarop het eerste bezoek aan de kapper een succes wordt

7 manieren waarop het eerste bezoek aan de kapper een succes wordt

Het eerste bezoek aan de kapper kan best heel spannend zijn. Je hebt het lang uitgesteld maar het haar is nu echt zo lang dat het eigenlijk echt wel tijd wordt. Met deze 7 tips wordt het een succes en ziet je kindje er na de knipbeurt fris uit.

1. Zoek een goede tijd uit

Timing is everything. Dit betekent dat je niet naar de kapper moet als je kindje normaal gesproken op dat moment zijn middagdutje doet. Kies een moment waarop jouw kindje normaal gesproken het beste gehumeurd is. 

2. Afleiden is the key

Laat je kindje vooral zijn of haar favoriete knuffel, speelgoed of boek meenemen want dat werkt als een perfecte afleidingsmanoeuvre. Je kan ook eventueel je telefoon op Ipad uit aan je kindje geven. Misschien kies je hier thuis niet voor, maar bij de kapper kan het goed van pas komen.

3. Laat hen jouw knipbeurt zien

Als kindjes zien dat mama (of hun grote zus/broer) ook geknipt wordt kan dit voor een vertrouwd gevoel zorgen. Het kan zelfs zo zijn dat zij ook aan de beurt willen zijn en dat maakt het natuurlijk voor jou al helemaal makkelijk.

4. Kies je woorden zorgvuldig

Het woordje ‘’knippen’’ kan namelijk best eng zijn. Zeg bijvoorbeeld: ‘’De kapper gaat jouw haar heel mooi maken.’’ 

5. Keer hun gezicht bij de spiegel vandaan

Je kunt je kindje wel in de meest coole kappersstoel ooit plaatsen, maar sommige kinderen vinden het gewoon enorm eng om de kapper in de weer te zien gaan. Ze zien in de spiegel die schaar rond hun hoofd gaan en dat kan ze bang maken. Draai ze bij de spiegel vandaan.

6. Las pauzes in

Soms gaat het simpelweg niet in een keer. Een pauze is in dit geval aan te raden.

7. Neem iets lekkers mee

En last but not least, een traktatie doet ook wonderen!

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50