7 leuke verjaardagstradities om nu mee te beginnen

7 leuke verjaardagstradities om nu mee te beginnen

Een verjaardagstraditie is iets wat je kindje voor altijd zal onthouden. En boven dat is het ontzettend leuk om iets speciaals te doen voor de jarige job. Met deze simpele verjaardagstradities maak je herinneringen voor het leven.

1. Versier de slaapkamerdeur

Decoreer de slaapkamerdeur van je kindje als hij ‘s avonds ligt te slapen. Als hij wakker wordt en de deur open doet hangen er allemaal slingers en ballonnen. Zo voelt hij zich meteen jarig.

2. Maak een aftelkalender

Pak een A4-tje en teken een stuk of tien vierkantjes met nummers erin. Zo kan je kindje vanaf tien dagen voor zijn verjaardag zelf beginnen met aftellen. Hoe dichterbij de verjaardag komt, hoe spannender het wordt.

3. Maak een verjaardagskroon

Iedereen zou wel eens een kroontje moeten dragen en je verjaardag is een perfecte gelegenheid. Weet je nog dat je vroeger in de klas ook een verjaardagskroon kreeg? Een kroontje is makkelijk te maken met gekleurd papier, een schaar en een nietmachine.

Lees ook:
Zo plan je de eerste verjaardag van je baby

4. Maak een verjaardagsfotoboek

Elk jaar maak je waarschijnlijk honderden foto’s van je kind. Zijn verjaardag is het perfecte moment om de foto’s af te drukken en ze in een plakboek te doen. Hoe leuk is het als je hem op zijn 18e verjaardag het 18e fotoboek kunt overhandigen?

5. Houd elk jaar een verjaardagsinterview

Wat wil je later worden? Wat is je lievelingseten? Wie is je beste vriend? Of je het nou op film doet of uitschrijft op papier, het is fantastisch om dit later terug te zien.

6. Verjaardagscadeau speurtocht

Maak een speurtocht in huis met verschillende, grappige aanwijzingen die leidt naar het verjaardagscadeau of meerdere cadeaus. Elk jaar begint de ochtend met een zoektocht naar het cadeau.

7. Het verjaardagsmaal bepalen

Welke dag het ook is, de jarige mag kiezen wat er die avond gegeten wordt. Patat met frikandel, pizza, pannenkoeken, wat wordt het?

Hebben jullie thuis verjaardagstradities?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50