7 dingen die je ‘moet’ doen voordat je moeder wordt

7 dingen die je ‘moet’ doen voordat je moeder wordt

Jahaa tuurlijk, je ‘moet’ helemaal niks. Maar feit blijft dat je leven vanaf het moment dat je moeder bent geworden compleet verandert inclusief verantwoordelijkheden, een nooit ophoudende bezorgdheid en een chronisch gebrek aan vrije tijd. Een tip: doe deze dingen daarom nog even voordat het zover is!

Samen op vakantie of op reis
Ja, doe dit! Nog een samen naar een mooi, ver tropisch eiland. Want voor je het weet zit je elke zomer op de camping in Frankrijk voor de caravan stokbrood met hagelslag te smeren. Niks mis mee, maar daarom is het fijn als jullie nog even sámen op vakantie gaan en nog even zorgeloos ver weg kunnen gaan, uitslapen, cocktails drinken (nja, hij dan), excursies boeken en heel de dag kunnen luieren aan het strand. Of voordat je überhaupt op zwanger bent: op wereldreis. Want grote kans dat als je dat nog een keer wilt, dat je dit pas gaat doen zodra de kinderen uit huis zijn… En dat gaat nog Heel Erg Lang duren.

Uitslapen
Echt, doe nu het nog kan! Geniet van elke minuut slaap voor het te laat is… *gaapt* Je gaat je straks écht afvragen waarom je je nachtrust niet extreem waardeerde afgelopen jaren en je niet elke ochtend een 'dankjewel voor deze fijne nacht'-gebedje deed.

Seks
Een leven met kinderen is heus geen leven zonder seks. Maar spontaan elkaars kleren eraf rukken op de keukentafel gaat nu eenmaal niet meer. Tel daarbij op de eerste weken na de bevalling dat het niet eens kán en het minimaal aantal uren slaap dat je zult krijgen en je zult begrijpen: de periode vanaf de bevalling zal er weinig kinkys gebeuren in de slaapkamer. Dus sprint even extra vaak naar de slaapkamer komende tijd en trek dat sexy setje uit de kast!

Met vriendinnen afspreken
Vooral tijdens je zwangerschapsverlof kun je dit prima doen: met vriendinnen afspreken. De kans is namelijk groot dat je een stuk minder vaak roddels gaat uitwisselen en first world problems gaat bespreken. Je gezin zal vanaf nu op nummer één staan en de kans is dus groot dat je prioriteiten moet stellen. Ga daarom spontaan eens langs, of nodig vriendinnen bij jou uit.

Daten met je vriend
Jullie gaan samen een spannend avontuur tegemoet! Sowieso is het belangrijk dat jullie samen dit avontuur aan gaan en dus kan wat quality time met elkaar voordat het zover is geen kwaad. Tijdens jullie dates kunnen jullie uren praten over de toekomstige kleine en wat jullie nog moeten regelen. Maar ook is het fijn dat jullie nog even ongestoord van elkaar kunnen genieten zonder onderbrekingen van huiltjes, krampjes of wat dan ook. Bovendien hoef je nu nog geen oppas te regelen en kunnen jullie gaan en staan waar jullie maar willen.

Genieten van je strakke lijf
Als je nog niet zwanger bent: geniet nog even van je strakke lichaam in plaats van dat je op elk putje en vetje zit te letten. Als je straks moeder bent ben je ook echt nog mooi, maar je lijf verandert gewoon wél. Als je straks terugkijkt vind je het jammer dat je niet onbezorgd genoten hebt als je in bikini aan het zwembad lag, want hallo: wát een strakke buik had je eigenlijk!

Geniet van je vrije tijd
Dacht je dat je nu druk was? Guess what, als je straks moeder bent zul je er pas achterkomen wat druk zijn eigenlijk is. Geniet daarom nog even van die zondagmiddag met een boek op de bank of die rustige zaterdagochtend-opstartsessie met luxe ontbijt.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50