6 manieren waarop vaders kunnen helpen bij borstvoeding

6 manieren waarop vaders kunnen helpen bij borstvoeding

De verdeling is de eerste maanden nog niet helemaal eerlijk wat betreft de voedselvoorziening van jullie pasgeboren spruit. Je doet het natuurlijk met alle liefde, maar borstvoeding geven is een tijdrovend en energievretend klusje. Met deze aanwijzingen kunnen vaders ook een handje helpen.

Het kolfapparaat schoonmaken

Als jij je taak als melkkoe weer volbracht hebt, kan vaderlief de boel mooi schoonmaken. Jij hebt immers het zware werk al gedaan en hebt weer een paar maaltijden geproduceerd voor de kleine. Een beetje schoonmaakwerk is daar natuurlijk niks bij.

Boeren en verschonen

Eigenlijk niet meer dan logisch. Jij vult de baby met eten, hij ruimt weer op wat eruit moet.  

De baby naar de moeder brengen

Als de baby ’s nachts met honger wakker wordt, kunnen vaders helaas geen borstvoeding geven. Wat ze wel kunnen is een huilende baby ophalen en aan de moeder geven. Dit is trouwens niet alleen ’s nachts fijn, overdag mag het ook.

Lees ook:
Foto geeft perfect weer waarom borstvoeding zo bijzonder is

De moeder wat te drinken geven

Voedende vrouwen moeten zelf genoeg drinken om uitdroging te voorkomen. Veel moeders vergeten nog wel eens om genoeg te drinken. Daarnaast is het erg lastig om voor jezelf wat in te schenken met een baby aan de borst. Het aanbieden van een glaasje water is dus niet verkeerd.

Een kussen pakken

Een voedingssessie kan maar zo een half uur duren. Mocht je er tijdens het voeden achter komen dat je niet genoeg ondersteuning hebt, dan is het toch fijn als je partner een kussen onder je arm komt leggen.

Oudere kinderen bezighouden

Een hongerige baby heeft even de volle concentratie nodig. Een jammerende peuter die aan je andere arm trekt, kun je op zo’n moment even niet gebruiken. Dus vaders, houd de andere kinderen maar even koest.

Doet jouw partner één van deze dingen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50