Foto geeft perfect weer waarom borstvoeding zo bijzonder is

Foto geeft perfect weer waarom borstvoeding zo bijzonder is
  • in Voeding
  • 14
  • 19035
  • 02/11/2017

"Waarom laat je je 7-maanden oude dochter nog borstmelk drinken? Ze is toch veel te oud? En ze gebruikt je gewoon als wandelende speen, joh!" Waarom Ashlee Chase haar dochtertje nog borstvoeding geeft, geeft ze heel duidelijk weer in één foto.

Laat ik beginnen met benadrukken dat een baby van zeven maanden helemaal niet te oud is om borstvoeding te krijgen! De WHO (World Health Organiazation) raadt moeders aan hun kinderen minstens (!) twee jaar te voeden. Nu is zeven maanden natuurlijk een behoorlijk lange periode, maar dus niet té lang. 

Witte en gele melk

Ashlee geeft dus nog borstvoeding en is niet van plan daar op  korte termijn mee te stoppen. Op de foto zien we twee soorten melk, waarvan de één duidelijker een stuk lichter is dan de ander. "De lichte melk is van drie dagen geleden," zegt Ashlee, "Elliot was gezond. De onderste melk, de gele, is van nu. Elliot heeft koorts en wil het liefst de hele dag drinken."

Het is bekend dat moedermelk antistoffen bevat en dat kinderen via hun speeksel laten merken dat ze iets onder de leden hebben. Het lichaam van de moeder gaat dan aan de gang om antistoffen aan de melk toe te voegen om de ziekte sneller af te vechten. Hoe bijzonder om dat proces nu dan ook duidelijker in beeld te krijgen!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (14) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50