Foto geeft perfect weer waarom borstvoeding zo bijzonder is

Foto geeft perfect weer waarom borstvoeding zo bijzonder is

"Waarom laat je je 7-maanden oude dochter nog borstmelk drinken? Ze is toch veel te oud? En ze gebruikt je gewoon als wandelende speen, joh!" Waarom Ashlee Chase haar dochtertje nog borstvoeding geeft, geeft ze heel duidelijk weer in één foto.

Laat ik beginnen met benadrukken dat een baby van zeven maanden helemaal niet te oud is om borstvoeding te krijgen! De WHO (World Health Organiazation) raadt moeders aan hun kinderen minstens (!) twee jaar te voeden. Nu is zeven maanden natuurlijk een behoorlijk lange periode, maar dus niet té lang. 

Witte en gele melk

Ashlee geeft dus nog borstvoeding en is niet van plan daar op  korte termijn mee te stoppen. Op de foto zien we twee soorten melk, waarvan de één duidelijker een stuk lichter is dan de ander. "De lichte melk is van drie dagen geleden," zegt Ashlee, "Elliot was gezond. De onderste melk, de gele, is van nu. Elliot heeft koorts en wil het liefst de hele dag drinken."

Het is bekend dat moedermelk antistoffen bevat en dat kinderen via hun speeksel laten merken dat ze iets onder de leden hebben. Het lichaam van de moeder gaat dan aan de gang om antistoffen aan de melk toe te voegen om de ziekte sneller af te vechten. Hoe bijzonder om dat proces nu dan ook duidelijker in beeld te krijgen!

Reageer op dit artikel

reacties (15) Stuur een bedankje


 • My-Pride-and-Joy

  Ik snap nooit dat mensen zich zo aangevallen kunnen voelen. Relax. We weten ook dat biologisch eten wellicht gezonder is dan niet-biologisch, maar ik eet niet-biologisch, maakt het mij dan slechter omdat ik de iets minder gezonde variant aan mijn kind voorschotel? Nee. Het is niet-biologisch eten is óók gezond. Zo is dat ook met BV en KV. Voel je dus niet zo aangevallen als je KV geeft, nergens voor nodig.

 • mama van A-M-Z-R

  Bijzonder om te zien, het verschil. Dat een moeders lichaam daar zo sterk op reageert.

  Begrijp alleen nooit waarom bv en kv altijd zo’n gevoelig punt is onder moeders. Iedereen is het erover eens dat bv het beste is qua voedingsstoffen enz voor de baby, maar soms (om welke reden dan ook) werkt dit niet voor een moeder en kind.

  Net als wanneer ze beginnen met hapjes eten, de een maakt de gezondste gestoomde groenten hapjes, de ander koopt een potje of gooit gewoon een gekookte aardappel voor. :p

  Iedereen doet toch met alle liefde wat die kan voor zn baby. Zo hebben we allemaal onze plus en min punten.

  Geen reden om ons rot te voelen of om een ander op aan te vallen. Sinds wanneer moet iedereen perfect zijn...

 • Lispeltuut

  Ik denk dat het een gevoelig punt is omdat er een hoop vrouwen onvrijwillig KV geven.

  Als je er zelf voor kiest om KV te geven, dan sta je daar achter. Als BV geven niet lukt en je om die reden KV geeft, dan sta je daar niet volledig achter.

 • Linaa

  Wauw wat mooi om te zien

 • Ayanajamari

  IK HEB mijn dochter tot en borst gegeve niets mis mee lekker gezong en goedkoop.

 • W-piek

  Wauw dit is wel bijzonder.

 • Ayanajamari

  IK HEB mijn dochter tot en borst gegeve niets mis mee lekker gezong en goedkoop.

 • Barbamammie79

  Joepie, we gaan hier nog effe door.... heerlijk!

 • corroos

  Wauw, ik vind het bijzonder! En ik ben stiekem best trots op mezelf dat ik m'n oudste bijna een jaar zelf heb gegeven, m'n middelste ruim een jaar en m'n jongste, van bijna 2,5 jaar, is net 3 dagen van de borst af

 • Barbamammie79

  En? Hoe voelt dat nu.... vast wel raar?

 • corroos

  Inderdaad raar ja. Maar goed, overal een tijd voor...

 • Mamavannaomi-rico

  Heel stom maar dit artikel doet me dus echt niks sterker nog ik heb mijn oudste 13 maanden bv gegeven en nu mijn baby maar 3 dagen en daarna kv . Maar wat een vrijheid als je een kind kv kan geven heb ook zoveel meer tijd met de oudste ben blij dat de bv niet gelukt is heb ook vele malen meer energie dan dat ik bij mijn oudste fulltime bv heb gegeven . En ja dat het beter is dat weten we nu allee a wel

 • Mijnmeisje2016

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50