6 dingen waar je over na moet denken voor je gaat trouwen

6 dingen waar je over na moet denken voor je gaat trouwen

YES, je hebt JA gezegd tegen je aanstaande man of vrouw. Bij dezen een dikke proficiat! Maar nu gaat in principe de pret pas echt beginnen. Wanneer willen jullie trouwen? Waar willen jullie trouwen? Hoe willen jullie trouwen? En wat is jullie budget? En dat brengt mij meteen op een aantal tips die ik graag met jullie wil delen. Maar wellicht geeft het jullie ook stof tot nadenken.

Financiën
Misschien zijn jullie al jaren samen en ben je geheel op de hoogte van elkaars financiële zaken, maar door de roze wolk vergeet men weleens hele belangrijke zaken te bespreken. De financiën… Bah, dat is toch helemaal niet romantisch? Nee, dat klopt, maar wel erg belangrijk voor een goed huwelijk! 

Sluit je voor het trouwen geen huwelijkse voorwaarden, dan trouw je in gemeenschap van goederen. In het kort gezegd wordt dan alles wat je hebt en alles wat je nog zult krijgen gemeenschappelijk. Iets wat je samen goed moet bespreken. Indien jullie huwelijkse voorwaarden willen opstellen moet je dit vastleggen bij een notaris. Maak een afspraak bij jullie notaris om de mogelijkheden te bespreken.

Familie en/of vrienden
De uitspraak is natuurlijk: trouw je met hem of haar, dan krijg je zijn of haar familie en vrienden erbij! In de meeste gevallen is dit positief. Stel je open voor elkaars vrienden en familie en praat erover. Zo ben je samen het meest comfortabel in jullie relatie.

Kinderen
Hebben jullie kinderen of willen jullie kinderen? Overleg goed samen hoe je de opvoeding ziet en hoe jullie dat zouden aanpakken. Bespreek wat jij belangrijk vindt in een opvoeding!

Carrière & dromen
Wat zijn jullie dromen voor de toekomst? Past dat in jullie toekomst samen? Wil je carrière maken of een eigen bedrijf starten? Deel dit met je partner.

Angsten & dilemma’s
Soms zijn er in je verleden dingen gebeurd die jou gevormd hebben. Het gebeurt vaak genoeg dat mensen dit weggestopt hebben of zich schamen om dit met hun partner te delen. Maar dit is het moment. Als jij oud wilt worden met je partner dan moet je alles aan elkaar kunnen vertellen. Ook krijg je hierdoor meer respect & begrip voor elkaar. 

Verwachtingen
Vertel elkaar wat je van het huwelijk verwacht. Ook wat je voor hem of haar kunt betekenen en wilt zijn. Ik raad mijn bruidsparen altijd aan dit ook in de gelofte te verwerken.

En dan nu genieten van elkaar en van de voorpret. Ik hoop dat jullie samen lachend oud zullen worden!

Lees ook de vorige artikelen van Nicolette.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Nicolette gaat jullie laten meegenieten hoe ze de wereld van de liefde beleeft! Ze geeft tips, inspireert en deelt haar ervaringen met jullie en denkt met jullie mee. Ze is trouwambtenaar/ceremonieel spreker voor 'At Last', moeder van 2 en ernaast nog 3 dagen in de week werkzaam als secretaresse! Bekijk haar website nicolettelast.nl, like de Facebook-pagina van At Last of volg haar op Pinterest!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Winterfell

    Het gedeelte "Financiën" is inhoudelijk onjuist. Heel simpel en vereenvoudigd gezegd: als je na 1 januari 2018 bent getrouwd of dus gaat trouwen, dan vallen niet alle bezittingen en schulden automatisch in de wettelijke gemeenschap van goederen. Sinds 1 januari 2018 geldt er namelijk een beperkte gemeenschap van goederen.

  • Pindakaasappel

    Er is inderdaad beperkte gemeenschap van goederen. Ook als je aan iemands schuld meebetaalt, hoort diegene jou na een scheiding terug te betalen. Schenkingen zijn ook enkel voor jezelf 🙂

  • Lady-Whistledown

    Het is gewoon een oud artikel zo weer op de site geknald zonder naar de inhoud te kijken. Slechte journalistiek dus.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50