5x tips om geld te besparen met een kleine op komst

5x tips om geld te besparen met een kleine op komst

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Nog negen maanden en dan is er een kleine in huis...dus inkopen geblazen! Of toch niet? Wil jij inkopen doen en zou je dit graag budget friendly willen doen? Er zijn financiële zaken die wat prijziger zijn, maar er zijn gelukkig ook heel veel dingen waar je op kan besparen! 

Tweedehands 

De eerste tip is een beetje voor de hand liggend, maar zo handig. Koop je ledikantjes, commodes en kinderwagens tweedehands. Dit is fijn voor meerdere redenen; de verkoper verdient er geld mee, het product wordt een tweede leven in geblazen en misschien wel de allerbeste reden: het is vaak veel goedkoper dan alles nieuw kopen. 

Lenen, lenen, lenen! 

Als je zwanger wordt, zijn er vast mensen in de omgeving die jou een handje willen helpen. Denk aan ouders, vriendinnen, vrienden en kennissen. Iemand in jouw omgeving heeft vast al eerder een kindje gehad en zal geheid nog wat spulletjes in huis hebben die zij niet konden missen. Ken je dat gezegde: ‘It takes a village to raise a child’? Als we dit betrekken op spullen, voilà! Vergeet niet dat je deze spullen leent en dat de persoon in kwestie ze eventueel nog terug kan vragen. 

Vraag nuttige kraamcadeautjes 

Kraamvisite is allemaal heel leuk, maar kan ook nog eens ontzettend handig zijn! Vraag je gasten om dingen die je echt nodig hebt, zoals luiers of een cadeaubon voor de een winkel naar keuze. Hoe leuk is deze luiertaart bijvoorbeeld? 

 

Houdt aanbiedingen in de gaten 

'Aanbiedingen are a parents bestfriend', toch? Een goede aanbieding doet mij in ieder geval altijd goed, dus houdt deze in de gaten! Check geregeld voor deals op luiers, kinderwagens, kinderautostoeltjes en ledikantjes. Vaak hebben verschillende merken ook deals op rompertjes en kinderkleding! 

Filter wat je echt nodig hebt 

Iedereen voedt anders op en heeft daarom persoonlijk weer andere dingen nodig. De ene heeft bijvoorbeeld nooit een fancy kinderwagen gebruikt, terwijl de andere erbij zweert. Ga persoonlijk af hoe je de opvoeding en de spullen wilt regelen voor als de kleine er is en vraag vooral in je omgeving rond wat absoluut onmisbaar is tijdens de newborn-fase!  

Wat is jouw gouden tip om geld te besparen tijdens de opvoeding? 

Een baby is al duur genoeg: 15 tips om geld te besparen!
Tweedehands babyspullen: zo kun je geld besparen

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50