5 tips: Zo maak je het eerste fotoboek van jouw baby

5 tips: Zo maak je het eerste fotoboek van jouw baby

Het is lang wachten, maar dan ben je ‘opeens’ moeder. Jullie kleine wonder beleeft alles voor het eerst en dat betekent, zeker in het eerste jaar, honderden foto’s (of nog veel meer). En natuurlijk ga je daar ‘een keer’ een fotoboek van maken, maar wacht daar niet te lang mee! 

Hebben jouw ouders vroeger plakboeken gemaakt? Dan weet je hoe mooi het is om zo’n tastbare herinnering aan je jeugd te hebben. We geven je 5 tips om een prachtig baby fotoboek te maken:   

Tip 1 – Wacht niet te lang!

Sneller dan je denkt, wordt de map met foto’s onoverzichtelijk en de drempel om alles uit te zoeken groter. Natuurlijk leef je de eerste weken op een roze wolk, maar daarna is het tijd om actie te ondernemen! Sla bijvoorbeeld per maand de leukste foto’s op in een map voor je fotoboek, zodat je direct kan starten als je even een momentje vrij hebt. 

Tip 2 - Gebruik een makkelijk programma

Een fotoboek maken is hartstikke leuk als je de juiste software gebruikt. Zo heeft de software van Fotoboeken.nl veel opties en ook leuke thematische elementen om aan je fotoboek toe te voegen, zoals achtergronden, maskers en plakboek-items. Bovendien zijn de producten van deze webshop van hoge kwaliteit en zijn er veel opties beschikbaar, waaronder platliggend papier, hoogglans coating, afdruk op fotopapier en meer. Ook worden in de producten van deze webshop geen streepjescodes of logo’s geprint; het fotoboek is dus echt je eigen creatie!

Tip 3 – Iedere maand een stapje

Zie je er tegenop om te beginnen? Begin met kleine (baby)stapjes! Als je de foto’s eenmaal per maand hebt gesorteerd, wordt het boek van het eerste (half) jaar een superleuk project! Knip het werk dus op en pak iedere maand een zeldzaam vrij uurtje om je project weer even up-to-date te maken. 

Tip 4 – Voeg momenten toe

Foto’s van je kleine wonder vormen natuurlijk het belangrijkste ingrediënt voor het fotoalbum, maar door het toevoegen van memorabele momenten, laat je de herinneringen extra leven. Denk aan foto’s van de positieve zwangerschapstest, het klussen in de babykamer, het geboortekaartje, aangifte doen bij de gemeente, het eerste paspoort, metingen bij het consultatiebureau, of voeg omschrijvingen toe zoals ‘Vannacht voor het eerst de hele nacht doorgeslapen!’. Super veel leuke herinneringen om later op terug te kijken (ook voor de baby zelf)!

Tip 5 – Ga zo door!

Natuurlijk mag je even genieten als je eerste fotoboek wordt afgeleverd, maar je bent niet klaar. Blijf je foto’s iedere maand selecteren en begin gelijk alvast met je volgende project van bijvoorbeeld jaar twee. Hoe ouder je kindje wordt, hoe leuker hij of zij het zal vinden om samen de eerste fotoboeken terug te kijken. En komt er misschien ooit (nog) een broertje of zusje bij, dan kun je met het fotoboek perfect uitleggen wat er allemaal te gebeuren staat!

En nu nog leuker:

Speciaal voor de Babybytes-bezoekers heeft Fotoboeken.nl een gave actie: Bestel je fotoboek nog in 2019 met onderstaande kortingscode en ontvang 30% korting* op je eerste bestelling. Laat herinneringen leven! 

Kortingscode: BABYBYTES

* Deze aanbieding is geldig t/m maandag 31 december 2019, kan eenmaal per klant worden gebruikt, kan niet met terugwerkende kracht worden verrekenend en is niet geldig in combinatie met andere acties en / of kortingscodes.

Tags: Baby

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • ayaboy

    oeps ik heb aya zijn boek kapot gemaakt

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50