Dit kun je doen tegen een afgeplat hoofdje

Dit kun je doen tegen een afgeplat hoofdje
  • in Baby
  • 0
  • 9737
  • 09/01/2023

Omdat je baby zich vooral in de eerste maanden nog niet omdraait, ligt hij veel op zijn achterhoofd. Het schedeltje is nog heel zacht is en daarom is de kans op een afgeplat hoofdje aanwezig. Hoe kun je het voorkomen?

1. Verander de slaaprichting

Ligt je kindje altijd naar het raam te kijken in bed? Verander dan af en toe de slaaprichting zodat hij steeds met de andere kant van het hoofdje naar het raam kijkt. Een mobieltje aan de ene kant van de wieg of felgekleurde foto’s aan de muur kunnen ook de aandacht wekken.

2. Hoofdje omdraaien

Als je merkt dat je kindje een voorkeurskant heeft, kun je proberen om het hoofdje tijdens zijn slaap voorzichtig naar de andere kant te draaien. Zo ligt hij toch elke keer op een andere kant te slapen.

3. Op de borst laten slapen

In de eerste weken, als je nog bij aan het komen bent van de bevalling, vind je het vast niet erg om lekker met een slapende baby op de bank te zitten. Als de baby op je borst slaapt, komt er minder druk op het achterhoofd.

4. Tummy time

Oefen een aantal keer per dag de nekspieren door je kindje op de buik te laten spelen. Erg goed voor de baby en hij ligt even niet op het achterhoofdje.

5. Dragen

Ook een manier om hem even niet te laten liggen, is je kindje te dragen. In de kinderwagen en in de box ligt hij op zijn achterhoofd, maar in de draagdoek of draagzak zit hij rechtop.

Lees ook:

Tips van therapeuten over een afgeplat hoofdje
Schilfers op je baby's hoofd: zo kom je er vanaf

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50