5 tekenen dat je kind verwend is

5 tekenen dat je kind verwend is

Het liefst voedt niemand een verwend kind op, maar we kennen ze allemaal. Bij de overburen, je achternicht of je collega want die hebben wel ontzettend verwende kinderen. Of zijn die van jou het misschien ook? Je kind is waarschijnlijk verwend als hij…

Woedeaanvallen heeft

Je koopt geen snoep in de supermarkt en het is weer zover. Bijna elk kind heeft wel eens een woedeaanval, maar gooit je kind zichzelf structureel al schreeuwend naar de vlakte als hij zijn zin niet krijgt? Dit geldt trouwens voor thuis en in het openbaar.

Lees ook:
Grenzen geven bij oma en opa betekent niet dat je ondankbaar bent

Niet behulpzaam is

Wil je kindje vaak niet meehelpen met klusjes die hij niet leuk vindt? Laat hij bijvoorbeeld alle andere kindjes opruimen en weigert hij mee te helpen?

Niet wil delen

Dat je kindje niet wil dat anderen met haar nieuwe pop spelen is vrij logisch, maar wil je kind ook alles voor zichzelf houden als het gaat om bijvoorbeeld koekjes of sinterklaascadeaus?

Niet alleen wil spelen

Heeft je kindje continu aandacht nodig van jou of anderen? Weigeren alleen te spelen is een goed voorbeeld van continu aandacht willen.

Je negeert

Negeren is het toppunt van respectloos gedrag. Probeer je soms aan je kind uit te leggen dat iets niet mag en negeert hij het gesprek?

Volgende week op BabyBytes: Wat kun je doen als je kind verwend is?

Ken jij kinderen die echt verwend zijn?

Tags: Opvoeding

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden