5 redenen waarom je Beauty and the Beast MOET zien

5 redenen waarom je Beauty and the Beast MOET zien

Ik was een jaar of vijf toen ik naast mijn vader op een grote, rode bioscoopstoel plaats nam. De lichten gingen uit, ik vond het super spannend, maar al bij de eerste scène was ik verkocht. Belle en het Beest was mijn lievelingsfilm, en zoals dat gaat bij kinderen, kon ik er geen genoeg van krijgen.

Mijn arme ouders hebben hem na die ene keer in de bioscoop talloze keren met mij moeten zien. Toen een aantal maanden geleden dan ook de live-action remake door Disney werd aangekondigd, stuiterde ik nog net niet van mijn stoel. Mijn lievelingsfilm! Maar dan opgepoetst! Die MOEST ik gaan zien!

Gisteren mocht ik aanwezig zijn bij de premiere van deze fantastische productie in de VUE bioscoop in Hilversum, waar het beste scherm van Nederland te vinden was: die van Dolby Cinema. Ik ben blown away, door het prachtige beeld en geluid, maar vooral door de film zelf! Misschien doordat ik bij voorbaat al flink bevooroordeeld was, maar laat ik jullie vast vijf redenen geven waarom ook jullie deze film MOETEN zien. Dan kunnen jullie na het lezen van dit stuk vast de bioscoopkaartjes bestellen ;-)

Nostalgie

Als je als kind al verliefd was op de tekenfilm (wie was dat niet?), dan zal deze film je absoluut raken. Ik heb de hele tijd met een grijns van oor tot oor en tranen in mijn ogen gekeken. Veel scènes zijn een één-op-één kopie van de tekenfilm, maar dan opgepoetst en in een frisser jasje gestoken. De liedjes zijn letterlijk hetzelfde en daardoor zo super prachtig.

Extra verdieping

Misschien had je het je nooit afgevraagd, maar in de tekenfilm waren een aantal zaken voor mij nogal onduidelijk. Waarom Belle alleen maar een vader had, bijvoorbeeld. En waarom het Beest zo’n arrogante eikel was. En dat die twee verliefd op elkaar worden, was ook flinterdun uitgewerkt. Niet heel belangrijk als je een meisje van acht bent, maar later vraag je je die dingen wel af. In deze film is het antwoord op al deze vragen op een prachtige manier verwerkt.

 

Emancipatie

Belle was een wel belezen vrouw en dat was bijzonder in haar tijd. Maar desalniettemin woonde ze bij haar vader, tot ze verliefd werd en uit huis ging voor een prins. Hoewel aan dat feit niet heel veel is veranderd, heeft ze in de live-action versie toch meer een eigen karakter, eigen mening en eigen inbreng.

Ophef

In sommige Amerikaanse bioscopen en in Rusland werd nogal heftig gereageerd op de rol van Gaston’s vriendje LeFou. Hij zou homoseksueel zijn en daardoor te controversieel. In mijn ogen behoorlijke onzin. Te zien is namelijk dat LeFou niet helemaal weet of hij nu hetero- of homoseksueel is. Hier is geen duidelijke keuze in gemaakt door Disney, dus het ligt wat mij betreft open voor iedereens interpretatie. Als het aan mij had gelegen, had hij een stuk gay-er mogen zijn dan hij in Beauty and the Beast uiteindelijk is.

Film voor het gezin met oudere kinderen

Ik zou Beauty and the Beast niet direct aanraden voor gezinnen met jonge kinderen. Er zitten best wel wat donkere scènes in die voor kinderen als beangstigend ervaren kunnen worden. Maar voor een gezin met oudere kinderen (vanaf +/- 12 jaar) is hij UITERMATE geschikt! Ik kan echt niet wachten tot ik met mijn kinderen op de bank kan ploffen met een bak popcorn om te genieten van deze fantastische remake.

Belle wordt geweldig gespeeld door Emma Watson en gaandeweg kan je niet anders dan verliefd worden op de prachtige blauwe ogen van Dan Stevens (het beest). Ook Luke Evans zet een fantastische rol neer als Gaston. Dus doe jezelf een lol en zoek oppas (als je kleinere kinderen hebt) of neem ze lekker mee voor twee uur lang Beauty and the Beast! Ik ga hem zéker nog een keer (of 12) in de bioscoop bekijken! ;-)

Bron eerste afbeelding: Shutterstock

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50