5 manieren om tijd in de ochtend te besparen

5 manieren om tijd in de ochtend te besparen

Wat kan het een stresssituatie zijn om iedereen ’s ochtends op tijd de deur uit te krijgen. Met deze tips kun je een beetje tijd besparen en misschien hebben jullie er nog wel meer?

1. ’s Avonds douchen

’s Avonds douchen kan een heerlijke ontspannen afsluiter zijn van een lange, drukke dag. En het is even een beetje me time. Meer dan ’s ochtends als het hele gezin ook nog wil douchen en op de deur staat te kloppen dat je moet opschieten. Dus doe het lekker in de avond!

Lees ook:
Weg met de stress: zo word je een super moeder!

2. Kleding

Leg van iedereen de kleding klaar. Dat scheelt heel veel gedoe en stress in de ochtend. Ik heb er eentje thuis die er ’s ochtends een heel drama van wist te maken: ‘Wat moet ik aan mam? Ik weet het niet.’ En als je dan suggesties gaf, die allemaal werden afgewezen... Dat gaf nog meer stress! Dat doen we dus niet meer: ’s avonds alles klaar leggen, dat scheelt tijd én heel veel stress. En voor jezelf alles klaar leggen, is natuurlijk ook heel fijn!

3. Nog meer klaar leggen

Wat moet je morgen allemaal doen? Moet je naar de bibliotheek boeken inleveren, heb je je laptop nodig voor je werk, wilde je collega iets van je lenen? Leg het allemaal klaar op een vaste plek, zodat je de volgende ochtend in een keer alles kunt meenemen.

4. Lunch

Maak van iedereen die de volgende dag een gevuld broodtrommeltje mee moet nemen, de avond ervoor klaar, inclusief die van jezelf!

5. Ieder een eigen klaar-leg-plek

Zorg dat iedereen een eigen klaar-leg-plek heeft in huis. Jij bijvoorbeeld bij de deur, je kind op tafel, je partner op een stoel. Zo loop je elkaar ’s ochtends niet in de weg en voorkom je dat iemand per ongeluk de broodtrommel of tas van iemand anders meeneemt.

Heb jij nog meer tips om tijd in de ochtend te besparen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50