Zó kun je je partner meer betrekken bij de zwangerschap

Zó kun je je partner meer betrekken bij de zwangerschap

Als vrouw ben je hoe dan ook betrokken bij de zwangerschap, het gebeurt immers allemaal in jouw lijf. De vader hoeft relatief weinig te doen tot de geboorte. Soms kunnen mannen zich wel eens buitengesloten voelen tijdens de zwangerschap. Zo betrek je hem toch zoveel mogelijk!

Nodig hem uit voor alle afspraken

Vraag hem mee naar de afspraken met verloskundigen of dokters. Als hij niet kan, deel dan alle details van de afspraak met hem, zodat hij ook op de hoogte is. Als je zwangerschapsbrein alles vergeet, neem dan gewoon een notitieboekje mee.

Organiseer een biershower

Alles staat in het teken van de zwangere vrouw. Zij krijgt alle aandacht en alle cadeaus. Mannen voelen zich wel eens vergeten. Daarom is de tegenhanger voor mannen geïntroduceerd: de biershower. Zijn vrienden organiseren dit eigenlijk voor hem, maar als zij dit niet doen kun je het heus ook zelf doen. Organiseer bijvoorbeeld een surprise barbecue voor hem.

Lees ook:
6 manieren waarop vaders kunnen helpen bij borstvoeding

Vraag om zijn hulp

Vergeet je vaak je zwangerschapsvitaminen te slikken? Vraag of hij je helpt herinneren. Vraag of hij een lekkere maaltijd kan verzinnen zonder rood vlees en met veel ijzer. Vraag of hij ook eens een alcoholvrij drankje wil proberen om jou te supporten. Of vraag welke blauwtint hij het mooist vindt voor de babykamer. Laat merken dat zijn hulp gewenst is.

Vertel wanneer de baby beweegt

Jij voelt de baby altijd, maar hij alleen als jij het zegt of als hij per ongeluk een hand op jouw buik heeft. Zeg het dus altijd als de baby schopt of de hik heeft. Dan heeft hij een kans om zijn baby weer te voelen.

Bedenk samen babynamen

Ook als je ze allemaal totaal niks vindt, luister naar zijn suggesties en overweeg de opties serieus. Misschien komt hij opeens met dé naam.

Hoe betrek jij je partner bij de zwangerschap?

Tags: Vader, Zwanger,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50