5 manieren om een productieve dag te hebben als moeder

5 manieren om een productieve dag te hebben als moeder
  • in Moeder
  • 3
  • 2060
  • 09/11/2018

Het leek ideaal, thuiswerken zodat je bij de baby kon blijven. Dat zou jij wel even doen. In de praktijk valt het tegen, je hebt het een stuk zwaarder als werkende thuisblijfmoeder dan je denkt. Waarom krijg je niks gedaan en hoe los je dit op?

1. Sta op voordat de kinderen wakker zijn

Dit gaat een beetje lastig als je baby om half zes de dag begint, maar met wat oudere kinderen kun je best opstaan voor dat zij dat doen. Je kunt alvast wat klusjes doen, zoals de het uitruimen van de afwasmachine en het klaarzetten van het ontbijt.

2. Je kunt niet alles gedaan krijgen

Wees realistisch, je kunt niet het huis schoonmaken, een freelance opdracht doen, de boodschappen halen, de maaltijden maken en ook nog tijd hebben voor je kind allemaal op dezelfde dag. Je kinderen herinneren zich een moeder die er voor ze is, niet de opgeruimde keuken.

Lees ook:
Mijn man doet helemaal niks in het huishouden

3. Maak to-do lijstjes

Om een goed beeld te krijgen van alles wat er gedaan moet worden, kun je een to-do lijst maken. Verspreid je taken gunstig over de dagen van de week en bekijk waar je lang over doet en welke taken bijvoorbeeld in een kwartiertje gebeurd zijn.

4. Doe geen dingen dubbel

Naar de supermarkt gaan is met kinderen vaak een tijdrovende klus. Waarom zou je elke dag gaan als je ook aan het begin van de week de grote boodschappen kunt doen? Je hoeft alleen maar de maaltijden vooruit te plannen.

5. Gooi troep weg en koop minder spullen

Klinkt moeilijker dan het is, want hoeveel spullen heb je nou echt nodig? Als je geen spullen hebt, heb je ook geen troep. De tijd die je bespaart door niet op te ruimen, kun je mooi andere dingen doen.

Lukt het jou een beetje om kinderen, werk/huishouden te combineren?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50