Mijn man doet he-le-maal niets in het huishouden

Mijn man doet he-le-maal niets in het huishouden
  • in Relaties
  • 3
  • 13328
  • 12/02/2018

Toen jullie in een ver verleden nog geen kinderen hadden, leek er geen vuiltje aan de lucht: het huishouden verliep hartstikke soepeltjes. Je stond er nooit bij stil hoe vaak jij of je partner de vuilnisbak leegde, de afwasser uitruimde of de wasmachine liet draaien. Maar toen kwamen er kinderen en kreeg het begrip huishouden opeens een hele andere lading!

Rolverdeling

Tja, want met kinderen in huis draait de wasmachine overuren, moet het huis veel vaker worden opgeruimd, lijkt de vuilnisbak altijd vol te zitten (de afwasser idem) en is stofzuigen een dagelijks terugkerend ritueel. Om het gezin in goede banen te leiden, is het hard werken geblazen en is teamwork het toverwoord. Beide ouders zullen hun handjes flink uit de mouwen moeten steken om het gezin en het huishouden op rolletjes te laten lopen. Bij de Australische moeder en blogger Constance Hall is er van teamwork geen sprake. Sterker nog ze heeft het gevoel dat alles, maar dan ook echt alles in het huishouden door haar wordt gedaan. Daar heeft ze genoeg van, tijd om haar frustratie te uiten in een Facebookpost.

Just do it

In haar post op Facebook vertelt ze dat iemand haar had geadviseerd om haar partner duidelijke opdrachten in het huishouden te geven. Zoiets als: "Kun jij de vuilniszak buiten zetten" of "kun jij een keer opstaan als de kinderen wakker worden". Constance probeerde dit uit en inderdaad als Constance haar man een opdracht gaf, ging hij er keurig mee aan de slag. Maar werd er vervolgens een keer niets gevraagd door Constance dan gebeurde er niets, nada, noppes. En daar is Constance he-le-maal klaar mee. Volgens haar is het niet haar taak om haar wederhelft aan te sporen om iets te doen thuis. Het is net zo goed zijn huis en dus is haar advies:  "JUST DO IT".

Comments

Op Facebook kreeg Constance veel bijval van andere moeder. Ook bij deze vrouwen voert de man des huizes weinig tot niets uit in het huishouden. Andere moeders geven aan dat ze het juist fijn vinden om lijstjes met taken aan hun man te geven. Zo zijn ze er in ieder geval van verzekerd dat de huishoudelijke klusjes worden gedaan. Andere moeders laten weten dat zij een man hebben die zonder mopperen en uit zichzelf volledig meedraait in het huishouden.

Wij zijn natuurlijk benieuwd hoe het er bij jullie thuis aan toe gaat? Ben jij een super team samen met je partner of geef jij je partner elke dag taakjes in het huishouden?

Bron: Facebook Constance Hall

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50