5 items die onmisbaar zijn in de babykamer

5 items die onmisbaar zijn in de babykamer

Een van de leukste dingen om je je tijdens de zwangerschap op te storten, is natuurlijk de inrichting van de babykamer. Vooral het uitzoeken van de kleuren, accessoires en decoratie is een feest. Maar er is ook een aantal dingen die onmisbaar zijn, want met alleen een ledikant, commode en een kledingkast ben je er nog niet. Vergeet je deze items niet?

1. Nachtlamp

Van een felle plafondlamp midden in de nacht wordt niemand vrolijk. Bovendien zijn jij en je baby in een klap klaarwakker van zoveel licht. Met gedimd licht slaapt je baby met een beetje geluk zo weer in tijdens de nachtvoeding (en jij daarna ook).

2. Comfortabele stoel

Geef je borstvoeding en wil je het jezelf makkelijk maken? Dan is een comfortabele stoel onmisbaar in de babykamer. Elke nacht helemaal naar de woonkamer lopen met je kleintje is namelijk niet erg handig. Een huilende baby ‘s nachts meenemen naar je eigen slaapkamer is een optie maar of iedereen daar gelukkig van wordt is een tweede.

3. Wasmand

Bij jouw mini-me gaan er nogal wat outfitjes doorheen op een dag. Vooral als je een baby hebt die veel spuugt is het handig om naast de commode een wasmand te hebben staan. Je hoeft de bevuilde kleertjes dan niet eerst op de grond te gooien en daarna weer op te ruimen.

Lees ook:
De 10 fases van het inrichten van de babykamer

4. Luieremmer

Dat je de vieze luiers ergens kwijt moest had je zelf natuurlijk ook al bedacht, maar misschien niet dat er uit een normale prullenbak nare luchtjes komen. Daarom is een luieremmer zeker handig, zodat je niet elke dag de vuilniszak hoeft te verschonen vanwege de stank. Je baby slaapt wel in deze lucht namelijk.

5. Babyfoon met camera

Vooral in het begin kan het lastig zijn om je baby’tje boven in zijn kamer te laten slapen terwijl je zelf beneden zit. Slaapt hij nog? Ligt hij niet met zijn gezicht onder de deken? Om te voorkomen dat je elke vijf minuten bij de deur staat te luisteren of om het hoekje kijkt, kun je een babyfoon met een camera installeren in de babykamer.

Welke items waren voor jou onmisbaar in de babykamer?

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Liefdedatbenjij

  5 van de 5 had ik niet en heb ik ook niet gemist!

 • MamaJL

  Ledikant / wieg
  Mattras
  Commode

  Alles van jullie lijstje hierboven is écht optioneel. Als je voor het eerst moeder wordt, dan wordt je wijs gemaakt dat je vanalles in huis moet halen, maar dat is gewoon écht niet waar. Haal het minimale en koop pas dingen bij als je het écht mist. Dat zou zoveel beter zijn.

 • Sharon

  3 van de 5 zijn al prima misbaar....daar gaat je artikeltitel...

  3 kids...nooit een luieremmer gehad.

  Wasmand staat bij de wasmachine, prima heen te lopen...

  En wat is er mis met een 'ouderwetse' babyfoon (wanneer nodig, want samenslapen)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50