5 items die onmisbaar zijn in de babykamer

5 items die onmisbaar zijn in de babykamer

Een van de leukste dingen om je je tijdens de zwangerschap op te storten, is natuurlijk de inrichting van de babykamer. Vooral het uitzoeken van de kleuren, accessoires en decoratie is een feest. Maar er is ook een aantal dingen die onmisbaar zijn, want met alleen een ledikant, commode en een kledingkast ben je er nog niet. Vergeet je deze items niet?

1. Nachtlamp

Van een felle plafondlamp midden in de nacht wordt niemand vrolijk. Bovendien zijn jij en je baby in een klap klaarwakker van zoveel licht. Met gedimd licht slaapt je baby met een beetje geluk zo weer in tijdens de nachtvoeding (en jij daarna ook).

2. Comfortabele stoel

Geef je borstvoeding en wil je het jezelf makkelijk maken? Dan is een comfortabele stoel onmisbaar in de babykamer. Elke nacht helemaal naar de woonkamer lopen met je kleintje is namelijk niet erg handig. Een huilende baby ‘s nachts meenemen naar je eigen slaapkamer is een optie maar of iedereen daar gelukkig van wordt is een tweede.

3. Wasmand

Bij jouw mini-me gaan er nogal wat outfitjes doorheen op een dag. Vooral als je een baby hebt die veel spuugt is het handig om naast de commode een wasmand te hebben staan. Je hoeft de bevuilde kleertjes dan niet eerst op de grond te gooien en daarna weer op te ruimen.

Lees ook:
De 10 fases van het inrichten van de babykamer

4. Luieremmer

Dat je de vieze luiers ergens kwijt moest had je zelf natuurlijk ook al bedacht, maar misschien niet dat er uit een normale prullenbak nare luchtjes komen. Daarom is een luieremmer zeker handig, zodat je niet elke dag de vuilniszak hoeft te verschonen vanwege de stank. Je baby slaapt wel in deze lucht namelijk.

5. Babyfoon met camera

Vooral in het begin kan het lastig zijn om je baby’tje boven in zijn kamer te laten slapen terwijl je zelf beneden zit. Slaapt hij nog? Ligt hij niet met zijn gezicht onder de deken? Om te voorkomen dat je elke vijf minuten bij de deur staat te luisteren of om het hoekje kijkt, kun je een babyfoon met een camera installeren in de babykamer.

Welke items waren voor jou onmisbaar in de babykamer?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Proud_

  Erg ongeloofwaardig als in dit artikel wordt aangegeven dat een luieremmer onmisbaar is terwijl er in de artikel ‘deze babyspullen heb je helemaal niet nodig’ bij luieremmer wordt beschreven dat het de állerdomste babyuitvinding ever is....

 • boterbloemen

  😂

 • boterbloemen

  Dit is altijd zo persoonlijk. Dit zou niet mijn lijstje met essentials zijn.

  Dimlicht had ik op elke babykamer, ideaal, gewoon op de normale plafondlamp. De stoel snap ik ook, maar niet waarom je die alleen bij borstvoeding nodig zou hebben. Waar denk je dan dat babies de fles moeten krijgen? Ik heb er zowel met borst als fles heel veel gebruik van gemaakt.

  Een luieremmer vind ik te vies voor woorden. De babywas gaat gewoon in onze grote wasmand, een aparte mand vind ik juist onhandig. Ik had een grote commode (dat vind ik dan weer een must) en hoefde niets op de grond te gooien. Babyfoons met camera vind ik vreselijk, dat getuur op een scherm en de hele tijd alles in de gaten houden. Heel onrustig vind ik dat.

 • flierefluiter

  Nachtlamp niet gehad, niet gemist. Indd lamp op de overloop aan.

  Stoel geniet gehad en niet gemist (gaf wel fles, maar ook dan heb je toch echt nachtvoedingen)

  Prullenbak voor luiers wel gehad, maar dat komt doordat wij geen container hebben (woonden in een appartement) en anders voor elke luier de ondergrondse container moeten openen en dus betalen.

  Babyfoon, nooit gehad nooit gemist!

 • Lse-vh

  Vind ze nou niet per se onmisbaar...

  Nachtlamp: ik zet de ganglamp wel aan, deze geeft wat minder licht. Daarnaast hebben wij zelf het licht van de gallerij in de kamer schijnen.

  Stoel... oke deze hebben wij nu wel, maar bij onze 1e niet, hebben deze toennook niet gemist

  Wasmand en luier emmer... vieze kleding gaat meteen in de ‘grote’ wasmand of wasmachine en luiers kunnen meteen in de vuilniszak. Wordt toch elke dag geleegd hier.

  Babyfoon met camera. Hadden met onze 2e wel, met de 1e alleen geluid. Gaan er wel weer een halen, maar alles is gelijkvloers, dus hoor de baby zo ook wel

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50