5 giftige chemicaliën die je beter kunt vermijden als je zwanger wil worden

5 giftige chemicaliën die je beter kunt vermijden als je zwanger wil worden

Bij de voorbereiding op een zwangerschap, horen soms ook de nodige aanpassingen in leefstijl. Wat veel vrouwen niet weten is dat er veel verborgen giftige stoffen op de loer liggen die je maar beter kunt vermijden, zoals deze vijf!

1. BPA

Je wist waarschijnlijk al dat je dit moet vermijden, maar wat is het eigenlijk? BPA is een chemische stof die in veel plastic producten zit. Als je te veel BPA binnenkrijgt, is het schadelijk voor de vruchtbaarheid en kan het effect op het hormoonsysteem hebben.

2. Parabenen

Nog zo’n woord dat je waarschijnlijk al kent, maar niet precies weet waar het nou in zit. Parabenen zitten in cosmetica als crème, shampoo, scheerschuim, handcrème, massageolie, lotions, zonnecrème, lippenbalsem, douchegels, maar ook in reinigingsmiddelen. Ze worden gebruikt zodat het product niet gaat schimmelen.

3. Parfum

Let goed op wat je in je huis en op je huid spuit. In parfum zitten vaak chemicaliën die een hormoonverstorende werking kunnen hebben. Parfum kan ook zitten in wasmiddel en verzorgingsproducten als douchegel.

Lees ook: 
Moeder en kinderen gebruiken al een jaar geen shampoo of andere beautyproducten

4. Aceton

Haal jij je nagellak er altijd af met aceton? Probeer eens een andere, meer natuurlijke oplossing te vinden. Aceton kan namelijk geabsorbeerd worden door de huid, waardoor je deze giftige stof in je lichaam krijgt.

5. Verf

Gebruik liever geen verf in alle vormen, dus haarverf, muurverf en spuitbussen. Laat deze klusjes voorlopig maar aan iemand anders over.

Vermijd jij deze producten al?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden