Moeder en kinderen gebruiken al een jaar geen shampoo of andere beautyproducten

Moeder en kinderen gebruiken al een jaar geen shampoo of andere beautyproducten

De Australische Virginia Tapscott heeft meer dan een jaar geleden alle beautyproducten verbannen uit haar leven en het leven van haar kinderen. Geen shampoo, make-up, parfum, conditioner, gezichtsreiniger, douchegel of haarverf meer voor deze mama.

Zwanger

Het begon allemaal toen ze zwanger was van haar dochter Elke en de baby niet wilde blootstellen aan giftige chemicaliën. Kleine Elke is sinds haar geboorte nog nooit in aanraking gekomen met beautyproducten anders dan water en zeep.

Besparing

Ook grote broer Oscar (3) moest eraan geloven. Hij wordt sindsdien niet meer gewassen met zeep of shampoo. Naar eigen zeggen bespaart het huishouden zo’n €2200 op jaarbasis sinds er geen beautyproducten meer gebruikt worden.

Effect

“Het is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb”, zegt Virginia trots. “Mijn zoon heeft geen last meer van uitslag, ik denk dat het mijn dochter een positief zelfbeeld geeft en de chemicaliën zijn verbannen uit ons lichaam en onze omgeving”.

Wat vind jij van het bannen van chemicaliën uit beautyproducten?

Foto: DailyMail

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50