4 type moeders die je ontmoet in de sportschool

4 type moeders die je ontmoet in de sportschool

De sportschool: we mogen weer! Of je nu moeder bent of niet, we willen allemaal een beetje in shape zijn of blijven. Maar als moeder zijn er misschien nog wel meer redenen om naar de sportschool te gaan. Deze 4 type moeders vind je er namelijk!

De moeder die komt om te socializen

Deze moeder ziet de sportschool niet als een noodzakelijk kwaad, maar als een sociale aangelegenheid waarbij ze haar week kan doorspreken met haar sportvriendinnen. Terwijl ze lekker met haar heupen aan het zwaaien is tijdens Zumba-les, vertelt ze je ondertussen al hijgend over die brutale kassachick bij de Albert Heijn en over die knappe meester Tom op de basisschool van haar zoon. Waar je haar niet zult zien? Bij yoga: want daar is het veel te stil om te kletsen. Of je nu de nieuwste dorpsroddels wilt horen of op de hoogste wilt zijn van de nieuwste trends in foodland: deze moeder vertelt je er uitgebreid over tijdens het Zumba-uurtje. Ondertussen kun je nog wat calorieën weg zweten. Gezellig!

Lees ook
Lezeressen vertellen over sporten tijdens de zwangerschap

De moeder die komt om even te relaxen zonder kinderen

Deze moeder is druk, druk, druk. Het kan zijn dat ze druk is omdat ze veel werkt, maar het kan ook dat ze 24/7 bij de kinderen is en soms gewoon gillend gek wordt van het zorgen en het praten over ‘scheetiepoepie’, Dora the Explorer en Frozen. Waar ze behoefte aan heeft? Even tijd voor zichzelf. Zonder zeurende collega’s, meetings of kinderen die vermaakt willen worden. En dus komt ze in de sportschool om even te ontspannen. Je ziet haar daarom vaker in de sauna of bij het yoga-uurtje dan bij bodypump. Een gesprek over koetjes en kalfjes zul je haar niet snel zien maken. Nee, ze wil met rust gelaten worden. En geef haar eens ongelijk.

De moeder die rustig tv wil kijken

Het enige wat ze wil is even, héél even, een halfuurtje zien hoe het nu iedereen vergaat in Goede Tijden, Slechte Tijden. Of even ongestoord smullen van leedvermaak in Help, Mijn Man Is Klusser. Thuis kan dit duidelijk niet, omdat er altijd wel een snottebel afgeveegd of een luier verschoond moet worden. En dus besluit ze het nuttige met het aangename te verenigen: een halfuur of een uur op de loopband in de sportschool voor een tv-scherm en met oortjes in. Heerlijk ‘rustig’ van haar guilty pleasure-serie genieten en toch aan haar gezondheid werken. Score!

De moeder die daadwerkelijk komt om te sporten

Ja, die heb je natuurlijk ook. Waar anderen óók voor het sociale aspect naar de sportschool komen, is zij hier duidelijk met één doel: fit worden. Een gezellig kletspraatje met haar zit er dan ook vaak niet in. Tijdens de les is ze een beest: ze tilt de zwaarste gewichten en gaat door tot het bittere eind. Na de les gaat ze direct weer naar huis. De sportschool is dan ook een functioneel iets voor haar. Je ziet haar ook vaak op de apparaten in de krachthoek met haar oortjes in. Het gerucht gaat ook dat ze niet alleen groene smoothies drinkt, maar ook daadwerkelijk salade eet. Als maaltijd. Whuuut?!

Waarom ga jij naar de sportschool? Om in shape te blijven of heb je een hele andere reden?

Babble

Tags: Moeders

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50