4 tips voor feestelijk tafelen met baby's en peuters

4 tips voor feestelijk tafelen met baby
  • in Voeding
  • 0
  • 628
  • 30/12/2023

Het is bijna oud & nieuw en misschien zijn jullie van plan om uit te pakken met een gezellig diner. Echter, met kleintjes in huis kan het ook een uitdaging zijn om er een ontspannen etentje van te maken. Voedingsdeskundige Roos geeft je 4 tips om feestelijk te tafelen met baby's en peuters!

Laten we eerst eens kijken naar de mogelijke uitdagingen die zich aan de feesttafel kunnen voordoen. De kans is groot dat je kindje wordt geconfronteerd met onbekende gerechtjes. Dat kan voor lastige momenten aan tafel zorgen, want iets nieuws proeven kan heel spannend zijn voor kleine kinderen. Bovendien is de typische dagelijkse structuur vaak ver te zoeken. Flexibele tijden voor eetmomenten kunnen voor een klein kind nog heel lastig zijn, want hij heeft NU honger en niet pas over een half uurtje. Grote kans dat er daarnaast door de feestelijke sfeer extra veel prikkels op je kindje afkomen. En als laatste uitdaging is er vaak ook veel ongezond eten aanwezig tijdens een feestelijke dag, waar jij je kindje misschien liever nog even bij weghoudt.

4 tips om een feestelijk diner voor je kleine onvergetelijk te maken

Met deze 4 tips wordt een oud & nieuw etentje onvergetelijk!

1. Neem iets te eten mee voor jouw kindje

Als je uitgenodigd bent voor een heerlijk diner, zorg er dan altijd voor dat je iets bij je hebt wat past bij de leeftijd van jouw kindje. Denk aan babyvoeding of een gezond tussendoortje. Zo kun je jouw kleintje tevredenstellen terwijl het grote feestmaal nog even op zich laat wachten.

2. Timing is alles

Met een baby of peuter draait alles om timing. Probeer de feestmaaltijd en andere activiteiten rondom de slaaptijden van je kleintje te plannen. Een uitgerust kind is vaak een vrolijk kind, waardoor de feestdagen voor iedereen aangenamer worden. Zorg ervoor dat de maaltijd op tijd klaar is, of heb een alternatief voor jouw kindje om de wachttijd door te komen.

3. Maak een gezellige tafel

Zorg ervoor dat je kindje comfortabel kan zitten. Overweeg een eigen hoge stoel mee te nemen, zodat je kleintje op de juiste hoogte aan tafel zit. Zorg dat er geen breekbare dingen bij je kindje binnen handbereik staan en wees voorbereid met een slabbetje, zodat de mooie feestkleding van je kids niet meteen onder de vlekken zit.

4. Afleiding aan tafel

Normaal gesproken ben ik zeker geen fan van afleiding aan tafel, maar als je van plan bent langer te tafelen dan gewoonlijk, kan afleiding de sleutel tot succes zijn. Neem een leuk boekje, kleurboek of een speeltje mee om je kleintje bezig te houden.

Wil je jouw kindje tijdens een feestelijk oud & nieuw diner verrassen met een smakelijk én gezond gerechtje? Bekijk dan zeker mijn feestelijke traktaties voor de kleintjes.

Alvast een gelukkig nieuwjaar!

Lees ook:

Dít is de kracht van zelfgemaakte babyvoeding
Waarom spelen met eten juist goed is

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Hi! Ik ben Mama Roos, mama van drie meiden, voedingsexpert én oprichter van: www.mamarooskookt.nl. Een online platform, waar je alles vindt over gezond eten voor jouw baby of peuter. Van gezonde snoep inspiratie tot recepten waar het hele gezin van smult. En van uitgewerkte eetschema’s tot een praktische cursus, waarmee jouw kind van groenten gaat houden. Een methode die zelfs met een drukke agenda te volgen is ;-). Leuk weetje: mijn dochter haar lievelingsgroente is pastinaak!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50