21 stadia waar je doorheen gaat als je als moeder een glas wijn drinkt

21 stadia waar je doorheen gaat als je als moeder een glas wijn drinkt
  • in Moeder
  • 8
  • 3263
  • 18/03/2016

Scroll ’s middags door je Facebook newsfeed en je zult ongetwijfeld de grappen van je collega-moeders voorbij zien komen: is het al wine o’clock? Want dat gevoel van vrijdagmiddag een lange week weer overleefd hebben en even te ontspannen op de bank met een goed glas wijn: elke moeder wil dat.

Het is vrijdag - en het is een lange week geweest. Je heb besloten dat het de hoogste tijd is om een fles wijn open te maken en jezelf te trakteren. Hé, je verdient het! 

Als je op zoek bent naar een schoon glas, schrik je ineens van een harde bonk en gehuil uit de andere kamer. Je gaat snel kijken.

Met de flesopener in je zak en een snotterige zakdoek van je kind in de andere, ga je terug op zoek naar een (soort van) schoon wijnglas, om uiteindelijk maar een sapglas te pakken omdat, nou ja, die dichterbij stond.

Geïrriteerd door jezelf voor het terugzetten van glazen op de plank die zelfs na een vaatwasbeurt nog een beetje smoezelig waren, was je het minst vieze glas af en dan is alles weer goed.

Je zet je glas opzij om te drogen terwijl je kipnuggets bakt (alweer) en een ruzie sust waar twee fatsoenlijke mensen nooit over zouden ruziën. 

Je sneakt weer weg om een groot glas in te schenken terwijl de kinderen worden afgeleid door iets als een vlieg die tegen het raam vliegt of het konijn dat een scheet laat. Je probeert je best te doen om aan de waanzin te ontsnappen.

Zacht fluister je tegen jezelf ‘proost’, terwijl je je langverwachte slok neemt.

Met je ogen dicht wil je bijna ‘aaaah’ zeggen, maar de oven begint te piepen en vraagt je aandacht. Daar ging je moment.

Je haast je om de kipnuggets te serveren, struikelt over een hoepel en speelgoed waarvan je niet eens wist dat jullie dat hadden, waardoor alle kipnuggets op de grond liggen. Helaas is de vloer ook te vies voor de 5-seconden-regel. 

Je stapt over op plan B en start met het bakken van hamburgers voor de kinderen, want uiteraard waren dit ook de laatste kipnuggets die je had. 

Je reikt naar je glas om nog een grote slok te nemen terwijl je de burgers omdraait, om vervolgens te ontdekken dat je geen twee dingen tegelijk kunt en je je halve glas op de keukenvloer hebt gemorst.

Je wilt je glas weer vullen met wijn, maar voordat je dat kunt doen, word je door een kind mee naar de tafel getrokken omdat hij hulp nodig heeft bij zijn huiswerk. Datzelfde huiswerk waarvan je kind zei dat het af zou zijn vóór het avondeten, maar dat is het natuurlijk niet, want alle kinderen zijn leugenaars. 

De volgende tien minuten worden besteed aan het rennen van hamburger naar huiswerk en weer terug terwijl je de hoepels probeert te ontwijken.

Op miraculeuze wijze krijg je tenslotte het diner op tafel, terwijl de kinderen hun handen wassen en in de stoelen gaan zitten.

Dit is wanneer de vragen beginnen: snijd dit, ruik dat, ketchup nodig, haat ketchup, wil meer melk, wilde niet dat de melk... en ga zo maar door.

Zodra iedereen blij is, realiseer je je dat je niet meer geplast hebt sinds... Eerlijk gezegd heb je geen idee; dus je snelt naar de wc.

Met een gevoel van opluchting keer je terug naar de tafel, maar die kinderen van jou zijn allang verdwenen tegen de tijd dat je terug bent. 

Je wil je wijn pakken, hopend om even een momentje voor jezelf te krijgen, wanneer je beseft dat je je glas in de keuken hebt laten staan. Je ziet dat je kinderen het glas hebben leeggegooid toen ze hun borden in een vlaag van verstandsverbijstering hebben schoongemaakt en op het aanrecht hebben gezet.

Even overweeg je om je glas weer te vullen, maar die gedachte wordt snel onderbroken door het geluid van stromend badwater en het gegiechel van een klein kind dat nooit toestemming heeft gekregen om boven in bad te gaan.

Tijdsprong naar: drie uur later. De kinderen zijn schoon en in bed, de lichten zijn uit, de rommel is uit de badkamer gedweild... en je wilt niets liever dan op de dichtstbijzijnde bank de rest van de avond languit liggen. (Of in ieder geval totdat je man je wakker maakt en je vertelt dat je beter naar bed kan gaan.)

Vier dagen later ontdek je dat je nooit de kurk terug op de fles hebt gedaan en zul je treurig het restje wijn in de gootsteen leeggieten. Hopend op meer geluk volgende keer.

Klinkt dit bekend? Proost!

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: Babble

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50