15x zo weet je dat je moeder bent van een zoon

15x zo weet je dat je moeder bent van een zoon

Moeder zijn van een zoon is fantastisch. Ondanks je soms wel eens twijfelt over je opvoedingsskills van een mensje dat niet - zoals jij - vrouwelijk is, gaat er niets boven die mollige armpjes van je dreumesmannetje om je heen voelen. Omdat het zo tof is om een zoon te hebben, vandaag 15 dingen die je vást herkent!

1. Kledingkast

De kledingkast van zoonlief hangt vol blauwe outfits, shirtjes met auto’s erop gedrukt, streepjes en spijkerbroeken.

Lees ook:
10 levenslessen die je aan je zoon moet meegeven

2. Mama!

Jonge zoons verafgoden hun moeder. En er is natuurlijk niets fijner dan dat je uk iedereen opzij duwt (inclusief zijn vader) om door jou getroost te worden, als hij in de speeltuin is gevallen.

3. Rondslingerend speelgoed

Je hebt sinds de geboorte van je zoon al zo vaak bijna je nek gebroken over een rondslingerend stukje lego of een treintje.

4. Geen Barbie's...

Over dat speelgoed gesproken: geen Barbie’s en My Little Pony’s bij jou in huis! Jij zit dag na dag op je knieën torens te bouwen (die je zoon met grof geweld omtrapt) en verdrinkt bijna in de Duplo.

5. Scheten!

Er wordt vaak en hard gelachen om scheten. En natuurlijk het hardst om die van het kleine mannetje zelf.

6. Net puppies

Kleine jongetjes zijn echt net puppies! Ze houden ervan om te stoeien, vliegen de kamer door en vallen soms - net zo snel - als een blok in slaap na al die inspanning.

7. Cars

Je kunt de tekenfilm Cars woord voor woord meepraten en schrikt er midden in de nacht wel eens wakker van.

8. Auto en geen mama

Wees niet beledigd als het eerste woordje van zoonlief niet ‘mama’ is, maar ‘auto’. Dat zit gewoon in zijn DNA.


Bron afbeelding

9. Gaten in kleding

Bewaarde je eerst de kleertjes van je zoon nog zorgvuldig, om door te geven aan een eventueel kleiner broertje, of een ander jongetje in je omgeving, is dat na de leeftijd van twee jaar niet meer mogelijk: werkelijk élke broek heeft gaten ter hoogte van de knieën, nog voordat zoonlief eruit gegroeid is.

10. Knuffelen

Kleine jongetjes vinden het heerlijk om te knuffelen. Geef ze een iPad of druk ze een prentenboek in hun handjes en kruip samen op de bank <3

11. Overall

Krijg je een zoon? Schaf dan vanaf maat 74 maar een overall aan in elke maat die daarna komt. Kleine jongetjes houden er namelijk van door de viezigheid te kruipen!

12. Koekjes bakken (ja echt!)

Dat je met zoons geen ‘meisjesachtige’ dingen kan doen, is ronduit onzin! Sommige zoons houden heel veel van samen koekjes bakken, tekeningen maken, Disney-liedjes zingen en zijn buitengewoon geïnteresseerd in je make-up!

13. Voetballertje

Je zoon is nog niet eens geboren als mensen al “Zo, dat wordt een voetballertje zeker!” tegen je zeggen, als de ongeboren spruit je buik aan gort trapt. Zeggen ze nooit als je een (even fanatieke) dochter verwacht…

14. Speelgoedgereedschap

Wil je je peuterzoon blij maken? Schaf dan eens een speelgoed-boormachine aan. Echt, je hebt dagenlang geen kínd aan hem, terwijl hij alle schroeven in huis opnieuw aandraait!

15. Kleine beestjes

Heb jij een enorme hekel aan spinnen en ander gespuis dat meer poten telt dan jij vingers hebt? Bereid je dan maar voor op een zoon die een heleboel van dit soort beestjes onder je neus drukt. “Kijk, mama!”

Wat is typerend voor jouw zoon?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50