15x zo weet je dat je moeder bent van een zoon

15x zo weet je dat je moeder bent van een zoon

Moeder zijn van een zoon is fantastisch. Ondanks je soms wel eens twijfelt over je opvoedingsskills van een mensje dat niet - zoals jij - vrouwelijk is, gaat er niets boven die mollige armpjes van je dreumesmannetje om je heen voelen. Omdat het zo tof is om een zoon te hebben, vandaag 15 dingen die je vást herkent!

1. Kledingkast

De kledingkast van zoonlief hangt vol blauwe outfits, shirtjes met auto’s erop gedrukt, streepjes en spijkerbroeken.

Lees ook:
10 levenslessen die je aan je zoon moet meegeven

2. Mama!

Jonge zoons verafgoden hun moeder. En er is natuurlijk niets fijner dan dat je uk iedereen opzij duwt (inclusief zijn vader) om door jou getroost te worden, als hij in de speeltuin is gevallen.

3. Rondslingerend speelgoed

Je hebt sinds de geboorte van je zoon al zo vaak bijna je nek gebroken over een rondslingerend stukje lego of een treintje.

4. Geen Barbie's...

Over dat speelgoed gesproken: geen Barbie’s en My Little Pony’s bij jou in huis! Jij zit dag na dag op je knieën torens te bouwen (die je zoon met grof geweld omtrapt) en verdrinkt bijna in de Duplo.

5. Scheten!

Er wordt vaak en hard gelachen om scheten. En natuurlijk het hardst om die van het kleine mannetje zelf.

6. Net puppies

Kleine jongetjes zijn echt net puppies! Ze houden ervan om te stoeien, vliegen de kamer door en vallen soms - net zo snel - als een blok in slaap na al die inspanning.

7. Cars

Je kunt de tekenfilm Cars woord voor woord meepraten en schrikt er midden in de nacht wel eens wakker van.

8. Auto en geen mama

Wees niet beledigd als het eerste woordje van zoonlief niet ‘mama’ is, maar ‘auto’. Dat zit gewoon in zijn DNA.


Bron afbeelding

9. Gaten in kleding

Bewaarde je eerst de kleertjes van je zoon nog zorgvuldig, om door te geven aan een eventueel kleiner broertje, of een ander jongetje in je omgeving, is dat na de leeftijd van twee jaar niet meer mogelijk: werkelijk élke broek heeft gaten ter hoogte van de knieën, nog voordat zoonlief eruit gegroeid is.

10. Knuffelen

Kleine jongetjes vinden het heerlijk om te knuffelen. Geef ze een iPad of druk ze een prentenboek in hun handjes en kruip samen op de bank <3

11. Overall

Krijg je een zoon? Schaf dan vanaf maat 74 maar een overall aan in elke maat die daarna komt. Kleine jongetjes houden er namelijk van door de viezigheid te kruipen!

12. Koekjes bakken (ja echt!)

Dat je met zoons geen ‘meisjesachtige’ dingen kan doen, is ronduit onzin! Sommige zoons houden heel veel van samen koekjes bakken, tekeningen maken, Disney-liedjes zingen en zijn buitengewoon geïnteresseerd in je make-up!

13. Voetballertje

Je zoon is nog niet eens geboren als mensen al “Zo, dat wordt een voetballertje zeker!” tegen je zeggen, als de ongeboren spruit je buik aan gort trapt. Zeggen ze nooit als je een (even fanatieke) dochter verwacht…

14. Speelgoedgereedschap

Wil je je peuterzoon blij maken? Schaf dan eens een speelgoed-boormachine aan. Echt, je hebt dagenlang geen kínd aan hem, terwijl hij alle schroeven in huis opnieuw aandraait!

15. Kleine beestjes

Heb jij een enorme hekel aan spinnen en ander gespuis dat meer poten telt dan jij vingers hebt? Bereid je dan maar voor op een zoon die een heleboel van dit soort beestjes onder je neus drukt. “Kijk, mama!”

Wat is typerend voor jouw zoon?

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Nx4

  mijn zoon houd heel.erg van kroelen met mij, hij komt ook altijd even een kusje geven en zeggen dat hij van me houd en hoe mooi ik wel niet ben

  we zijn inmiddels al een aantal.keer getrouwd samen haha.

  alles wat wielen heeft is hij bezeten van met motors op.nummer 1.

  hij is super netjes dus rond slingerend speelgoed van hem.heb ik nooit alleen van ze zussen. oom met kleding etc is hij netjes dus echt gaten valt wel mee, verder houd hij van buiten crosse op zijn fiets , overal.op en in klimmen, echte jongens dingen.

  knutselen heeft hij een grote hekel aan, koken vind hij best leuk maar eet verder niks van wat hij gebakken heeft haha.

  hij vind winkelen met mama echt geweldig, overal beetje rond kijken etc. hij zoekt ook kleding mee uit voor se zussen. nu zwanger van de 4de en dot word weer een meisje dus ben echt super blij met mijn enigste zoon, wat een verschil met se meiden haha. mijn meiden zijn echt papa's kindjes

 • Soccer-Mom

  Punt 7 Cars??? Dat is zoooo 2016, nu is alles Lego Ninjago! Broeken met gaten zijn hip dus die worden door mijn jongens gewoon (op dagen dat ze naar de BSO gaan) gedragen. Trouwens, kleine beestjes, daar is mijn jongste zoon bang voor. Heeft hij niet van mij.

 • Shrimp

  Brouwsels....modderbadjes..en technisch ingewikkelde hoogstandjes. Hij is geen typische jongen maar een aantal vinkjes kan ik wel zetten.

 • rlyblue

  Shirtjes met auto's zijn inderdaad een grote hit, maar koken, vegen en winkeltje spelen horen tot favoriete spellletjes. En sinds hij een baby zusje heeft krijgt werkelijk waar alles een achone luier aan. Van zijn beer tot zijn duplopoppetje tot zijn loopauto...

 • Sharon

  Hahaha we hebben hier qua insecten sowieso het omgedraaide...en ik denk dat dochterlief toch echt meer de wildebras is.

  Zoonlief daarintegen is lief kalm en heel erg voorzichtig..gek op muziek en dans en rustige dingen.

 • mama-van-meisje-en-ventje

  Op de kapotte broeken na is onze dochter precies net zo hoor

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50