13 rare adviezen die nieuwbakken moeders hebben gekregen

13 rare adviezen die nieuwbakken moeders hebben gekregen

Talloze onderzoeken zijn er door de jaren heen geweest over wat je wel en niet bij je baby moet doen en wat het effect daarvan is. De één zegt dat je Jantje elke dag moet wassen, de ander zegt één keer in de week. Henny van drie hoog zegt dat je zo vroeg mogelijk vast voedsel moet geven, terwijl Erica van zwangerschapsyoga je behoedt voor verstikkingsgevaar. Dit zijn de raarste adviezen die nieuwbakken moeders door de jaren heen hebben gekregen! 

Kauw op het voedsel van je baby en spuug het daarna weer uit, zodat je nieuwe soorten voedsel kan introduceren voordat ze tanden hebben.
Een oudere generatie moeders deed dit regelmatig.

Steek je vinger in de kont van je baby bij constipatie.
Een andere versie van deze tip is om gewoon een wattenstaafje te gebruiken.

Bijt de nagels van je baby af als je bang bent om een nagelknipper te gebruiken.
Sommige moeders deden dit voordat de babynagelschaartjes in de schappen lagen.

Spuit babymelk in de ogen van je baby om de korsten en het snot rondom de ogen te verhelpen.
Dit lijkt een verrassende tip, maar er zijn veel moeders die moedermelk gebruiken als natuurlijk geneesmiddel bij ooginfecties.

Smeer wat whisky op het tandvlees van je kleintje om kinderziektes en doorkomende tandjes draaglijker te maken.
Deze tip wordt in veel culturen gebruikt.

Leg een draad op het hoofdje van je baby om hem te laten stoppen met hikken.
Sommige mensen zweren bij deze truc!

Doe een beetje koffie in de fles van je baby om hem te laten slapen.
Koffie en slapen: huh? Het schijnt dat het lichaam van baby’s koffie anders verwerkt dan een volwassen lichaam. Er is echter geen medische onderbouwing voor deze stelling gevonden.

Bind een stuk rauw rundvlees aan de navel van je baby met een rood koord om infectie te voorkomen.
Vlees zit vol fosfaten, wat helpt met genezen. Het rode van de draad is echter puur bijgeloof.

Masseer de buik van je baby met je eigen speeksel tegen buikproblemen.
Het masseren van de buik helpt bij buikprobleempjes, echter speeksel gebruiken is gewoon een niet-wetenschappelijke traditie.

Leg gehakte uien op de voet van je baby en doe er een sok omheen om de koorts te verminderen.
Sommige mensen zweren bij het verhaal dat uien ziektes absorberen – men gebruikte dit in de twintigste eeuw zelfs om de plaag te verjagen.

Blaas in je baby’s mond om al het snot uit zijn/haar neus te krijgen.
Voordat er weer allerlei tools op de markt kwamen om het snot van je baby uit zijn of haar neus te krijgen, was dit hét trucje om de snot eruit te krijgen.

Laat ze bellenblazen op het potje om ze te helpen met poepen.
Niet alleen heeft je kleine dan wat te doen, maar het helpt ook de sluitspieren te ontspannen.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: PopSugar

Reageer op dit artikel

reacties (18) Stuur een bedankje


 • Freyfrey

  Hoe doen jullie dat dan met je moedermelk??

  Ik zie al je borst uit je shirt halen en knijpen om in ogen te spuiten . Kan je het dan ook op een gaasje doen bijvoorbeeld? Ik zie het al voor me overal melk en een baby van streek!

 • Anna-76

  Ik deed wat in een cupje/ bekertje en met een klein pipeptje druppen.

 • Sann

  Nee hoor, gaat prima en werkt als een zonnetje.

 • Soccer-Mom

  Ik heb mijn melk ook gebruikt als medicijn. Werkt perfect. Niet alle adviezen zijn raar.

 • Barbamammie79

  Nageltjes bijt ik hier ook zelf af... gaat perfect. .. vanaf de geboorte gedaan en nog steeds trouwens. .. Hij is nu 5 mnd Hij heeft zichzelf nooit gekrabd. Beste tip ever. Een schaartje is pas eng.

 • Jurkje

  Mijn dochter ook erg last gehad om naar de wc te gaan. Dus hier ook blaas spelletjes gedaan. Ballon opblazen, bellenblaas, wc papiertjes weg blazen klinkt gek maar als je merkt dat je kind niet durft omdat het verstopt en zeer doet dan wil je wel. Probeer de kleine dan maar eens op de pot te houden. En het blazen leek te werken als puffen.. andere tip is lading zalf op de anus wellicht verlicht dit gelijk de pijn op het moment dat het er uit komt.. gaf mijn dochter vertrouwen dat er zalf op zat. Dan doet het minder pijn. En anders luier om als het niet lukt op de wc en laten hurken met rechte rug beetje afleiden met speelgoed en dan wil het ook wel eens helpen.

  Al die andere dingen nooit gedaan volgens mij... nagelsafbijten? Voel je tog alleen bij je zelf? Ik gebruik gewoon baby schaartje niet te kort je zit het witte randje wel. Niet als ik de vinger in mijn mond heb.

 • mamavanJess

  Er staan toch wel hele rare tips tussen...

 • one wish

  Die van het bellenblazen ga ik eens proberen bij mijn kleuter, van de rest krijg ik spontaan braakneigingen

 • Shrimp

  Moedermelk heb ik gedaan tot iemand zei. Wat als je nou spruw hebt zonder het te weten....urrr...niet meer in de ogen dus. Voorkauwen zo vaak gedaan. Niet helemaal tot moes met speeksel etc, gewoon beetje in stukjes bijten. Ik bijt ook de nagels van mn pasgeborene . Al mn kraamverzorgsters stelde dat ook voor

 • mama2prinsesjes

  Spruw zit op je tepel en je tepelhof niet in melk 😊

 • Sharon

  Moedermelk in de oogjes is echt ideaal..en de nageltjes afbijten is iets wat beter is dan schaartjes e.d. ivm de structuur vd nagels..beide dingen zijn gewoon feiten die echt werken en goed zijn.

 • 5e-wonder

  Mamamelk als remedie tegen ontstoken oogjes werkt om hier geweldig! Die laatste ga ik eens proberen met m'n zoontje. Hij wil zo graag poepen op de wc maar zet veel te veel druk op de verkeerde manier. Misschien helpt dit hem te ontspannen!

 • My-Pride-and-Joy

  wtf? Ik heb nog nooit iets van bovenstaande toegepast op mijn baby.. het voorkauwen, het idee alleen al. Gadver! Het zou allemaal best waar kunnen zijn.. (al ben ik van sommige dingen niet echt overtuigd maar goed) Ik heb het gelukkig overleeft zonder al dit gedoe

 • Cate45duo

  Helemaal mee eens. Ook nooit gedaan bij mijn eerste, ook 'never' doen bij mijn tweede, we leven in de 21 eeuw en niet in de middeleeuwen, dames toch!

 • Dzaantje

  Oke dat whiskey ken ik wel.schijnt te helpen heb een x gedaan toen ze tandjes doorkwamen om het te verlichtend echt ziek van werd die gelukkig niet. Maar die andere dingen netals stop je vinger in dr babys kont om te poepen nou sory hoor kan jr beter thermometer doen als je de temp gaat meten. Heb ik een x gedaan moest meten en hij had krampjes nou toen poepte die meteen heheh...en dat blazen in mond nooit gehoord juist wel uit zn neus zuigen om zn neusje schoon te.maken. ..

 • MontBlanc

  Moedermelk in het oogje spuiten werkte uitstekend... Veel beter dan het zalfje dat de dokter voorschreef. Helemaal geen gek advies dus. Nagels bijten heb ik ook gedaan.

 • Tiens

  ""Spuit babymelk in de ogen van je baby om de korsten en het snot rondom de ogen te verhelpen." zovaak deze voorbij zien gaan toen mn kleine een milde oogontsteking had... ik had gewoon een plakkerige baby met een oog ontsteking aan het einde

 • ohmamamia

  Nou na weken prutoogjes was hij er wel mooi in één keer vanaf nadat ik er mamamelk in spoot ;) Dan maar raar, liever dan vieze zalfjes van de apotheek. En nageltjes afbijten werkt ook prima.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50