14 dingen die gebeuren tijdens je verlof

14 dingen die gebeuren tijdens je verlof

Zestien weken. Zestien weken niet werken. Dat is al niet meer gebeurd sinds je eerste bijbaantje bij de bakker om de hoek toen je vijftien was! Van tevoren vraag je je vast af hoe je je tijd gaat vullen en hoe die weken zullen verlopen. Wij hebben een glazen bol en zullen je dit vertellen.

Tijdens je zwangerschapsverlof
Je raakt geobsedeerd door koffie en taart. Je weet inmiddels de beste koffietentjes in jouw stad uit je hoofd, inclusief de prijs die je betaalt voor je latte macchiato.

Je zegt gedag tegen de helft van je garderobe. Vooral de topjes. Meeeuh.

Je kent de hele database van Netflix inmiddels uit je hoofd. Making a Murderer, House of Cards, Nashville: Netflix heeft geen geheimen meer voor jou.

Je hebt inmiddels zoveel rondjes in het park achter je huis gelopen, dat je het met je ogen dicht achterstevoren nog zou kunnen. Hoezo? In de sportschool word je aangekeken alsof je een bom onder je shirt verschuilt en dus loop jij elke dag maar een rondje park om nog enigszins beweging te krijgen.

Je struint de hele dag het internet af om te kijken of er niet iets aan je voorbereiding schort en je leest steevast allemaal enge bevallingsverhalen.

Je hele huis puilt uit van de kraampakketten en mamatijdschriften.

Elke dag koop je weer iets nieuws wat met je baby te maken heeft: zijn het geen babykleertjes dan zijn het wel kraamverbanden of zoogkompressen.

Ook heb je de inrichting van de babykamer al vijfendertig keer veranderd een aangevuld met onnodige prullaria. Het lijkt wel een soort monument.Tijdens je bevallingsverlof
Zodra de baby er is vraag je je af of je ooit het huis nog zult verlaten. Even naar de supermarkt voor een paar boodschappen wordt een soort militaire missie. Als je hebt uitgeplozen wanneer en hoe je naar de supermarkt gaat vraag je je af waar je je baby dan laat als je er bent.

Kleren voor jezelf kopen heb je al weken niet meer gedaan, maar je baby heeft genoeg kleren om drie keer per dag een modeshow te lopen.

Je Facebook newsfeed is veranderd in één grote babybrei met updates van babysites (hai!), babyfora, babywinkels en je eigen babyfoto’s.

Hoezeer je ook probeert alle activiteiten goed te timen, je baby gaat steevast slapen als je ergens arriveert en is wakker zodra jij juist even een dutje wilt doen.

Je wandelt en spreekt af met je mamavriendinnen alsof je één grote moederkloek bent. Vroeger vond je al die groepjes moeders met hun babygebrabbel verschrikkelijk, nu kun je er niet genoeg van krijgen.

Aan het einde van je verlof ga je ernaar uitkijken om weer te gaan werken, wat je een paar weken daarvoor nog niet voor kon stellen.

Vaker grappige en herkenbare artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Soccer-Mom

    Niet echt herkenbaar. Ik keek wel veel films en series maar ik moest het toen nog zonder Netflix doen. Ik ging zeker niet iedere dag shoppen (onzinnig) en koffie lust ik niet en taart mocht ik echt niet eten. Mijn uitjes van de dag waren vooral ziekenhuisbezoeken. Vanaf 36 weken iedere dag tot de inleiding op 38 weken. Het belangrijkste wat in deze lijst mist is het middagdutje dat veel hoogzwangeren, ik dus ook, echt wel doen.

    Na de geboorte zat ik nog geen twee weken later in het theater en had ik na drie weken al een verjaardag op twee uur rijden van huis. Ik was vrij vlot weer op de been. Mijn oudste bracht ik op zijn reguliere dagen gewoon naar het KDV. Dronk ik even een bakje thee met de leidsters en ging weer huiswaarts. Ik was na mijn verlof en aansluitend vakantie wel weer toe aan werken. Ik kan echt niet langdurig thuis zitten.

  • rlyblue

    Zwangerschapsverlof: Zo min mogelijk buiten komen, sociale verplichtingen zo veel mogelijk vermijden of anders een flink dutje doen voordat we weg moeten. Heel Netflix af kijken, me afvragend wanneer de baby nou eindelijk eens komt. Bevallingsverlof: Snel herstellen, wennen aan borstvoeding geven maar uitjes geen enkel probleem, nachtvoedingen ook niet. Foto's van de kleine flink doorappen. En een paar weken voordat het werk weer begon flink in de stress zitten omdat zoon lief besloot iedere avond van ongeveer 7 tot half 12 alleen maar te krijsen omdat hij zo moe was maar weigerde te slapen terwijl ik over 3 weken weer moest gaan werken. Lang leve slaaptraining!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50