12 meest populaire Franse babynamen van de afgelopen jaren

12 meest populaire Franse babynamen van de afgelopen jaren
  • in Overig
  • 0
  • 5129
  • 07/10/2018

Franse babynamen zijn al jaren populair in Nederland en dan zijn het vooral de meisjesnamen uit Frankrijk die het goed doen. We hebben de top 12 even voor je op een rijtje gezet.

1. Sophie

De populairste Franse naam in dit lijstje is Sophie. Deze naam werd maarliefst 8100 keer gegeven in Nederland. Toch wordt de naam nog vaker toegekend aan Schotse meisjes, hier staat hij op nummer 1 in de top 50. De naam betekent levenswijsheid. In andere landen wordt ook wel Sophia of Sofia gezegd.

2. Fleur

Ook Fleur is een erg populaire Franse naam, in Nederland hebben 5866 meisje deze naam. De naam wordt nog vaker gegeven aan Vlaamse meisjes. Fleur betekent ‘bloeiend, florerend’.

3. Nina

Deze Franse meisjesnaam werd al 4026 keer gegeven in Nederland. Nina betekent ‘meisje, dapper’. Ook bij onze zuiderburen vind je veel Nina’s, in België staat de naam op nummer 17.

Lees ook:
30 prachtige herfstnamen voor het najaar

4. Esmee

Esmee is een Franse naam voor meisjes, de betekenis is ‘een helder groene edelsteen’. De naam wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes. Voor jongens wordt ook wel eens Esmé gebruikt. In Engeland wordt Emerald gezegd.

5. Olivier

De eerste Franse jongensnaam in de lijst. De betekenis is ‘olijf, olijfboom’. Opvallend is dat deze naam het vaakst gegeven wordt aan Nederlandse jongens. De meisjes vorm van deze naam is Olivia. In Engeland wordt ook wel Ollie of Oliver gezegd.

6. Milou

Milou betekent ‘zacht, eerlijk’ en werd toegekend aan 3007 Nederlandse meisjes. De naam komt ook het meest voor in Nederland.

7. Charlotte

Deze Franse meisjesnaam betekent ‘sterk, dapper, vrij’. De naam komt het vaakst voor bij Waalse meisjes en werd in Nederland 2964 keer gegeven. De naam wordt vaak afgekort tot Charley, Charlie of Lottie.

8. Elise

Elise is een Franse meisjesnaam die ‘gewijd aan God’ betekent. De naam komt het vaakst voor bij Vlaamse meisjes. Het is een afkorting van Elisabet, Elisabeth of Elizabeth. In Nederland wordt ook wel Lies gezegd.

Lees ook:
De populairste Noorse babynamen, hip en kort

9. Demi

Demi is een Franse naam voor jongens en meisjes, de betekenis is ‘zon van de Godin van de oogst’. De naam werd in Nederland 2511 keer gegeven. In de meeste andere landen is Demi voornamelijk een meisjesnaam, maar in Nederland is 1 van de 51 Demi`s een jongen. Het is een afkorting van Demetria.

10. Rosalie

Deze Franse meisjesnaam betekent ‘beeldschoon, roos’. De naam wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes, 2459 keer.

11. Julie

Julie is een Franse meisjesnaam die het meest voorkomt bij Vlaamse meisjes. In Nederland werd de naam 2396 keer gegeven. De naam betekent ‘De jongeling, Gewijd aan Jupiter’.

12. Samuel

De tweede jongensnaam in de lijst is Samuel. Deze naam komt het meest voor onder Engelse en Welshe jongens. Het is een afkorting van Samson. Samuel betekent ‘God heeft gehoord’. De vrouwelijke vorm is Samantha.

Bekijk hier meer Franse babynamen. Wat vind jij van deze Franse namen?

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50