12-jarige helpt bij geboorte broertje en haar emoties gaan viraal

12-jarige helpt bij geboorte broertje en haar emoties gaan viraal

Ah, lang leve het internet! Want zo goed als dagelijks gaan er lieve, hartverwarmende, emotionele foto's en/of verhalen viraal en zit ik te genieten vanachter mijn pc. Zo ook bij het verhaal van de twaalfjarige Jacee die assisteerde bij de geboorte van haar eigen broertje, met prachtige foto's van dit bijzondere moment tot gevolg. 

Grote zus Jacee was volgens haar moeder Dede bijzonder geïnteresseerd in alles wat met haar zwangerschap te maken had. Ze had aangegeven graag bij de bevalling aanwezig te zijn, maar daar hadden haar ouders nog even over na moeten denken. Toch besloten ze haar deze kans te geven. Volgens Dede zou de bevalling een onderdeel zijn van de (seksuele) opvoeding van haar tienerdochter. "Als ze erin geïnteresseerd is en als ze een behaalde leeftijd heeft bereikt, waarom niet?"

Emotionele foto's

Dus zo het geschiedde: Jacee was anderhalf jaar geleden aanwezig bij de geboorte van haar broertje en op het moment suprême mocht ze de arts helpen met de baby daadwerkelijk op de wereld zetten. Moeder Dede vertelt: "De weeën en het persen was ontzettend pijnlijk, maar de expressie op het gezicht van Jacee hielpen me er ontzettend goed doorheen!" De foto's die er van dat moment gemaakt zijn, doet vele harten over de hele wereld smelten. Kijken jullie mee?

De foto's zijn door de familie zelf geplaatst op de Facebook-pagina Love What Really Matters. Een ontzettende aanrader voor als je - net als ik - een enorme sucker bent voor dit soort lieve verhalen! <3 

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


 • Nx4

  super mooi. zou mijn oudste ook heel graag willen bij deze bevalling. maar manlief ziet het niet zo zitten haha.

 • ciiii

  Trauma voor het leven. Vind dit net een tikkeltje te ver gaan hoor! Als ze nou al 16 is ofzo oke, maar ze is net klaar op de basisschool, net pas aan het menstrueren of misschien nog niet eens! Kom op zeg!

 • Barbamammie79

  Trauma voor het leven??? Hoezo dan?? Overdrijven is ook een vak.

  Bedoel je dat zij nu een trauma heeft? Of dat ze dat gehad zou hebben als het mis was gegaan??

  En wat heeft menstruatie of leeftijd hier nou mee te maken... ??Mensen kunnen enorm verschillen!! Mijn oudste dochter is 16 en zij zou echt niet willen doen wat dit meisje wel doet........ Mijn dochter wil echt niet bij mijn bevalling zijn. Prima.

  Dit meisje wilde dit blijkbaar wel en haar ouders hebben het goed ingeschat. Inderdaad, het kan mis gaan, maar dat ging het niet.

  Ik ben blij voor haar, wat een geweldige ervaring!!

 • Nx4

  trauma voor het leven?????? mijn 13 jarige dochter zou dit makkelijk kunne doen en er van genieten. snap dat dit niet voor alle kinderen is weg gelegd maar trauma voor het leven os ook erg overdreven. ene kind is het andere niet he.

 • mamafran

  Trauma voor het leven??? Je ziet aan het gezichtje van dit meisje hoe gelukkig ze is, dit kan juist een mooie en onvergetelijke gebeurtenis voor haar zijn. De liefde spat er van af. Dit schept een band en is gewoonweg prachtig!

  Misschien zijn niet alle meisjes van deze leeftijd geïnteresseerd in een bevalling, maar als dit meisje dat echt wou, dan is daar in mijn ogen helemaal niets mis mee.

 • Sito

  Een verloskundige in de dop!!

  Schitterend om te zien.

 • Barbamammie79

  Inderdaad heel mooi! Ik denk dat zij weet wat ze wil worden later.

 • Linaa

  Prachtig kreeg er tranen van

 • Mel34

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

12 leden zijn nu online
Aanmelden