12 gekke dingen die er met je lichaam kunnen gebeuren als je zwanger bent

12 gekke dingen die er met je lichaam kunnen gebeuren als je zwanger bent

Zwanger zijn is prachtig, maar in deze tijd kunnen er een aantal rare dingen met je lichaam gebeuren. Misschien dat niet alle 12 bij jou het geval zijn, maar je zult er vast een aantal van meemaken. 

1. Je blaas wordt zwakker

Los van het feit dat je vaker moet plassen kan de sterkte van je blaas verzwakken. Zo kun je bijvoorbeeld een klein beetje in je broek plassen als je moet niezen of hoesten. 

2. Melk lekken nog voordat de baby er is

Dit kan gebeuren als je lichaam echt klaar voor het kindje is. De baby is er weliswaar nog niet, maar jouw lichaam kan niet langer wachten.

3. Je voeten kunnen groter worden

Dit kan komen doordat je meer vocht vasthoudt tijdens de zwangerschap. Ga alleen niet veel schoenen in een maat groter kopen, want je voetjes worden na de bevalling weer als van ouds.

4. Je huid kan in kleur veranderen

Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Als je zwanger bent produceert het lichaam meer melanine en dat kan voor kleurverschil zorgen, vaak gebeurt dit op de wangen en het voorhoofd.

5. Je tandvlees kan bloeden

Door een toegenomen bloedstroom en hormonale veranderingen kan je last krijgen van tandvlees wat opzwelt, super gevoelig is en zelfs kan bloeden. 

6. Last van maagzuur

We hebben allemaal spieren aan de bovenkant van onze maag die voorkomen dat zuur richting de slokdarm gaat. Helaas kunnen bepaalde hormonen tijdens de zwangerschap ervoor zorgen dat die spieren zich ontspannen.

7. Je krijgt dikker haar

Tijdens de zwangerschap kan je haar lekker mooi dik worden. Je krijgt de coupe van je dromen. Het valt alleen wel vaak uit als de kleine er is..

8. Een lijn langs je buik

Drie van de vier zwangere vrouwen ontwikkelen een donkere lijn die langs hun buik loopt. Ook dit komt door de zwangerschapshormonen. 

9. Je zintuigen worden anders

Sommige dingen ga je heel erg vinden stinken of niet lekker vinden proeven. Terwijl je andere geuren en smaken het liefste de hele dag tot je neemt.

10. Je kunt jeuk krijgen aan je buik

Dit kan komen door een super droge huid (again die hormonen) en doordat je buik lekker aan het groeien is.

11. Je stem kan anders worden

Dit kan komen door het veranderende level van oestrogeen en progesteron. Je stem kan daardoor zomaar op die van een klein jongetje gaan lijken.

12. Je huid gaat mooi stralen

De zwangerschapsgloed is geen fabel. Je huid gaat prachtig mooi stralen door de toegenomen bloedstroom.

Welke lichamelijke verandering heb jij gehad?

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • MamaJL

    Mijn banden worden zwakker in mijn hele lijf waardoor ik mij makkelijk versta of een spier verrek.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50