12 gênante dingen die ik tijdens mijn zwangerschap deed

12 gênante dingen die ik tijdens mijn zwangerschap deed

Dat je zwanger bent is heel erg leuk, maar vaak ook vermoeiend en onhandig af en toe. Daarom moet je het voor jezelf zo leuk mogelijk maken zeg ik altijd maar. Maak gebruik (lees: misbruik) van je zwangerschap! Ik deed dat namelijk ook en dat is me maar wát goed bevallen... (Maar een beetje genant is het wel.)

Zo deed ik de volgende dingen.

1. Verschonen

Niet alleen heb ik gezegd dat ik de kattenbak niet mag verschonen tijdens mijn zwangerschap, ik heb gezegd dat ik ook de kooi van de papegaai niet mag verschonen. M'n man geloofde het gewoon zonder het te checken en heeft trouw elke keer de onderkomens van de beesten schoongemaakt. De schat.

Lees ook
Mijn grappigste blunder door zwangerschapsdementie

2. Buik vooruit

Tijdens het reizen met het OV wist ik niet hoever ik m’n buik uit moest steken en hoe hard ik moest puffen om elke keer een zitplaats aangeboden te krijgen. Heerlijk!

3. 'Wat ik nog nodig heb...'

Ik verkondigde het luid bij vriendinnen als ik bepaalde dingen nog nodig had voor de kleine. Stonden ze twee weken later met een stapel rompertjes voor m’n deur.

4. Cravings!

Ik liet m’n vriend ’s avonds voor het slapengaan nog hamburgers bakken omdat ik ‘zooo’n trek had in hamburgers maar te moe was om ze zelf klaar te maken’.

5. Rug...au!

Ik leurde bij hem om rugmassages. Tja, rugklachten.

6. Ben een beetje moe...

Ik zei afspraken af onder het mom van ‘uitgeput door m’n zwangerschap’ terwijl dit stiekem niet zo was, maar ik gewoon zin had in een avond ongegeneerd Netflixen.

7. Schuldgevoel, wel schuldgevoel?

Ik at Hele Rare Dingen. Chips als ontbijt. En zoet en hartig door elkaar. Nu mocht ik het namelijk van mezelf doen zonder schuldgevoel.

8. Snauwen

Ik snauwde de verloskundige compleet af. Ik snauw nooit mensen af, simpelweg omdat ik het niet fatsoenlijk vind maar ook omdat ik het eigenlijk niet durf. Tijdens m’n bevalling echter had ik schijt aan alles. Ik heb gezegd dat ze op moest flikkeren met haar gepuf. Het luchtte op, maar ik schaam me nog steeds een beetje.

9. Horrorbevallingen

Ik las vaak over horrorbevallingen. En dan van het ergste soort. Wáárom?

10. Man buitensluiten

Ik sloot mijn man af en toe compleet buiten door allerlei dingen voor de babykamer te bestellen zonder zijn medeweten. Oeps. Even vergeten dat het ook zíjn baby was…

11. En maar over de ongeboren baby blijven praten...

Ik zat schaamteloos uren over m’n baby in m’n buik te praten tegen collega’s die er overduidelijk totaal niet in geïnteresseerd waren. Ik zag af en toe die verveelde blikken in de ogen maar ik kon het gewoon niet laten.

12. O jee, een afspraak!

Ik gebruikte afspraken met verloskundigen en artsen om eerder van werk weg te gaan of vaker thuis te kunnen werken. Héérlijk!

Wat voor gênante dingen deed jij tijdens je zwangerschap?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • keizerswensje

    waarom herken ik hier niet het minste van??

  • Jana001

    Ik ook niet... gaat ook niet over gênant.. eerder misbruik maken van je zwangerschap ten koste van anderen. Niet zo een aangenaam artikel.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50