14 dingen die mannen zich moeten realiseren als hun vrouw zwanger is

14 dingen die mannen zich moeten realiseren als hun vrouw zwanger is

Gefeliciteerd, je wordt papa! Een spannende tijd breekt aan en je verheugt je waarschijnlijk al op het eerste lachje van je kind, de wandelingen door het park en de kietelsessies op de bank. Maar hé, voordat je direct voetbalschoenen in maatje baby gaat kopen: deze dingen moet je óók weten.

- Luiers verwisselen is een taak die je niet alleen aan je vrouw kan overlaten. Real men change diapers

- Het zou echt gigantisch tegekcoolgaaf zijn als jij ook af en toe wat nachtvoedingen op je neemt (met gekolfde melk). Je vrouw is namelijk nogal uitgeput.

- Papa zijn is niet alleen maar stoeien en knuffelen met de baby. Het is ook de baby eten geven, in bad stoppen, in slaap sussen en troosten.

- Papa zijn is te gek, en je kunt er ook echt nog wel een sociaal leven op nahouden, maar er wordt nu wat meer langetermijnvisie van je verwacht. Afspraken dienen het liefst zoveel mogelijk van tevoren gepland en gecommuniceerd te worden.

- Je relatie kan wat onder druk komen te staan komende tijd door drukte en slaaptekort. Besef dat dit een fase is.

- Je vrouw is wellicht ook wat labieler dan normaal. Ook dit is een fase. (En dep haar tranen als het nodig is.)

- Ook kan ze een postnatale depressie krijgen. Neem dit serieus en wees begripvol, dat is het állerbelangrijkste, want het is geen gevalletje aanstelleritus.

- Jij en je partner zijn nu niet alleen geliefden, maar ook een managementteam. Samen moeten jullie vanaf nu jullie Gezin B.V. organiseren en leiden. Besef dat.

- En dit kan alleen met goede communicatie. Praat over alles: emoties, gedachten, bezigheden en toon interesse in je kind en elkaar.

- Door de zwangerschapshormonen zal je partner soms anders handelen dan normaal. Realiseer je dit en leg je hierbij neer. Het heeft geen zin om hierover te discussiëren: ze kan er af en toe écht niks aan doen.

- Je partner heeft ook af en toe tijd voor zichzelf nodig. Het is helemaal mooi als je dit zo nu en dan ook aanbiedt door te zeggen dat jij er wel voor de kleine bent en zij even een lekker dagje weg kan met vriendinnen. Ze zal dit ontzettend waarderen!

- Vader zijn is heel vaak heel leuk. Maar heel vaak ook niet. 

- Je kind wordt sneller groot dan je denkt. Zorg dus dat je genoeg tijd met de kleine doorbrengt zodat je nooit achteraf zult denken: had ik maar meer tijd vrijgemaakt toen hij/zij nog klein was. Je kunt het nooit meer terugdraaien! En werken en hangen met je vrienden kan altijd nog.

- En onthoud: als je jezelf al afvraagt of je wel een goede vader bent, dan ben je dat ongetwijfeld al.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50