10x things to do tijdens kerstvakantie die weinig tot niets kosten

10x things to do tijdens kerstvakantie die weinig tot niets kosten

En het is kerstvakantie! Lekker twee weken vrij, misschien een beetje stress rondom de feestdagen, maar het is ook hét moment om leuke dingen te doen met je gezin. Hier zijn 10x leuke things to do tijdens de kerstvakantie die weinig tot niets kosten!

Naar het pretpark, museum, op skivakantie… Het is hartstikke leuk, maar de kosten kunnen behoorlijk oplopen, zeker als je groot gezin hebt. Gelukkig zijn er ook veel leuke dingen om te doen, die je niet zo in je portemonnee voelt!

1. Spelletjesavond

Laat je kind een spel uitzoeken en spelen maar! Het kan natuurlijk een bordspel zijn dat jullie al zelf hebben, maar misschien is het een idee om eens een keer in de spelletjeskast van de buren te kijken (als ze dat goed vinden, natuurlijk).

2. Maak je eigen voorstelling

Laat je kinderen eens in je kledingkast duiken en laat ze een voorstelling doen, zoals ‘Dit zijn papa en mama’. Het levert niet alleen veel lol op, maar reken maar dat ze ook even een spiegel voor je houden;-)

Lees ook:
Afvinken maar: de grote winter bucket list voor het hele gezin

3. Ontdek je eigen stad

Speel toerist in je eigen woonplaats. Hup op de fiets en de stad in. Er zijn vast heel veel leuke plekjes die je nog steeds niet ontdekt hebt, ook al woon je er soms jarenlang.

4. Tenten bouwen

Het weer zal vast niet altijd meezitten in de kerstvakantie, dus als het een druilerige dag is, haal dan alle lakens, dekens en knijpers tevoorschijn en bouw een megagrote tenst in je woonkamer waar jullie gezellig in kunnen picknicken.

5. Wandelen

En als het zonnetje zich toch even laat zien of het is droog buiten, doe je goede schoenen aan en maakt een heerlijke wandeling.

6. Thuis uit eten

Met al die feestdagen kun je geen eten meer zien, maar toch is het leuk om een sjiek gezinsdiner te organiseren. Trek je mooiste kleding mee, laat je dochter met je make-up spelen en die je zoon een das van papa om. Wat een gezelligheid!

7. Zelf koken

En nu we het toch over eten hebben: laat je kind meehelpen in de keuken. Of als ze wat groter zijn: laat ze een gerecht uitkiezen, de boodschappen ervoor doen en laat ze het zelf maken. Wie o wie is de beste kok?

8. Grote schoonmaak

Het hoeft niet altijd leuk te zijn, maar de kerstvakantie is wel hét moment om de zolder eens een keer uit te ruimen, of te schilderen of de woonkamer weer eens anders in te richten. Het leuke is als iedereen de handen uit de mouwen steekt en meehelpt! Dan wordt zo’n klus best gezellig!

9. Goochelen

Waar is die goocheldoos ook alweer? Laat iedereen in het gezin een truc leren voor een optreden na het avondeten. Hocus pocus pilates pas, ik wilde dat IK de beste goochelaar was!

10. Samen lezen

Ga samen naar de bibliotheek en kies een spannend boek uit. Pak thuis de zaklantaarns erbij en kruip in de zelfgemaakte tent en lees het boek voor. Succes verzekerd!

Heb jij nog leuke en goedkope kerstvakantietips?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50