10 tekenen dat je de juiste babynaam gevonden hebt

10 tekenen dat je de juiste babynaam gevonden hebt

Een goede babynaam vinden is niet makkelijk, maar gelukkig heb je maanden om erover na te denken. Ben je nog aan het twijfelen of je de goede naam gevonden hebt? Ga deze checklist af en je weet het zeker!

 1. Het is geen schaamnaam. Denk aan Anna Nas of Beau ter Ham
   
 2. Check ook de initialen even, je wil bijvoorbeeld geen W.C. hebben
   
 3. Jullie vinden de naam allebei mooi, jullie moeten er allebei 100% achter staan
   
 4. De naam is makkelijk uit te spreken, ook als de baby bijvoorbeeld op reis is of in het buitenland gaat studeren
   
 5. De naam is ook redelijk makkelijk te spellen, zodat het kind daar niet steeds tegenaan loopt op school en bij instanties

  Lees ook:
  Deze babynamen zijn later het meest succesvol
   
 6. De naam heeft de Google-test doorstaan. Oftewel er zijn geen negatieve associaties met de naam, zoals een verslaafde celebrity, een seriemoordenaar of iets anders geks
   
 7. Het rijmt niet op een scheldwoord. Kinderen kunnen erg hard zijn en je wil niet dat je kind met zijn naam gepest wordt
   
 8. De naam komt niet té vaak voor. Het is vervelend als drie kinderen in zijn klas dezelfde naam hebben
   
 9. De naam past niet alleen bij een baby, maar ook bij een volwassen persoon. Zou je bijvoorbeeld een kamerlid met deze naam serieus nemen?
   
 10. De naam past goed bij de achternaam, tweede naam en de namen van eventuele broertjes en zusjes

Heb jij snel een naam kunnen vinden voor de baby?

Tags: Babynamen

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Sharux3Aml

  Had ik zelf ook beter op moeten letten, Mijn dochter haar Initialen zijn A.M.C, wat dus fout ging bij de gemeente het moest A.M.L zijn

  Door deze initialen moet ik gelijk aan het ziekenhuis denken.. zit erover na te denken het ook te veranderen

 • OlsenTeddyRose

  Ik begrijp wel waarom dit soort lijstjes bestaan, het is een leuke manier om je lezers te interesseren voor het onderwerp, en ja, wellicht zijn er ouders die zich niet gerealiseerd hadden dat hun initialen op een ongelukkig woord uitkwamen. Maar eigenlijk zou ik zeggen, laat je lekker niet beïnvloeden door anderen.

  Als je bang bent dat je kind gepest wordt om zijn naam, dan moet je je kind maar zelfverzekerd opvoeden! (Zou überhaupt al mijn insteek zijn, maar goed. Een kind wordt heus niet gepest vanwege enkel zijn naam.) Enne, de meest geweldige muzikanten waren op een punt in hun leven wel aan de drugs.. Mensen gaan echt niet moeilijk doen dat je je kind Amy, Freddie of David hebt genoemd. Over het algemeen is mijn devies: kies een naam waar jij blij van wordt en waarvan jij denkt dat je kind er over zijn gehele levensspanne blij mee zal zijn.

  Als je aan alle punten van deze lijst voldoet lopen er dadelijk alleen nog maar Daan's en Sophie's op de wereld rond (o nee, dat mag dan weer niet volgens punt 8!). En mind you, zelfs daar zijn nog spelfouten mee te maken! (Overigens beide leuke namen hoor ;-))

 • c84

  De naam is makkelijk uit te spreken, ook als de baby bijvoorbeeld op reis is of in het buitenland gaat studeren Knappe baby... in het buitenland studeren... De meeste kunnen nog geen mama zeggen

 • Girls.Mom

  Wat een lijst.. en eerlijk? Nee, wij hebben niet op al deze punten gelet. Wij hebben namen gekozen die wij mooi vinden en hebben geen rekening met anderen gehouden. Ons interesseert het niet wat anderen er van vinden namelijk.

  Onze oudste heet Lunabella.. een naam wat je eigenlijk nooit hoort, tenminste de combinatie van deze twee namen bedoel ik dan. 🤗 Heb ook al vaak gehoord dat mensen het een hele mooie naam vinden. Haar roepnaam is Luna, die wordt in het dagelijks leven ook gebruikt; logisch natuurlijk. Onze jongste heet Lindsay, komt misschien wel iets vaker voor.. maar vaker op een andere manier geschreven. De manier waarop wij het schrijven zie ik persoonlijk minder vaak voorbij komen. Maar goed wij vinden het een mooie naam.

  Maar soms hoor ik namen en dan denk ik.. arme kinderen als ze later zelf hun naam op school moeten spellen of schrijven

 • Strelitzia

  Nou, als je alle punten hierboven rekening moet houden, blijft er maar een hele kleine selectie over en heet iedereen weer hetzelfde, hetgeen weer strookt met punt 8. Succes dames voor wie nog namen moeten gaan verzinnen!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50