10 tekenen dat je de juiste babynaam gevonden hebt

10 tekenen dat je de juiste babynaam gevonden hebt

Een goede babynaam vinden is niet makkelijk, maar gelukkig heb je maanden om erover na te denken. Ben je nog aan het twijfelen of je de goede naam gevonden hebt? Ga deze checklist af en je weet het zeker!

 1. Het is geen schaamnaam. Denk aan Anna Nas of Beau ter Ham
   
 2. Check ook de initialen even, je wil bijvoorbeeld geen W.C. hebben
   
 3. Jullie vinden de naam allebei mooi, jullie moeten er allebei 100% achter staan
   
 4. De naam is makkelijk uit te spreken, ook als de baby bijvoorbeeld op reis is of in het buitenland gaat studeren
   
 5. De naam is ook redelijk makkelijk te spellen, zodat het kind daar niet steeds tegenaan loopt op school en bij instanties

  Lees ook:
  Deze babynamen zijn later het meest succesvol
   
 6. De naam heeft de Google-test doorstaan. Oftewel er zijn geen negatieve associaties met de naam, zoals een verslaafde celebrity, een seriemoordenaar of iets anders geks
   
 7. Het rijmt niet op een scheldwoord. Kinderen kunnen erg hard zijn en je wil niet dat je kind met zijn naam gepest wordt
   
 8. De naam komt niet té vaak voor. Het is vervelend als drie kinderen in zijn klas dezelfde naam hebben
   
 9. De naam past niet alleen bij een baby, maar ook bij een volwassen persoon. Zou je bijvoorbeeld een kamerlid met deze naam serieus nemen?
   
 10. De naam past goed bij de achternaam, tweede naam en de namen van eventuele broertjes en zusjes

Heb jij snel een naam kunnen vinden voor de baby?

Tags: Babynamen

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • La_Luz

  Zo'n onzin dit, wij hebben ze Nederlandse namen gegeven. We zien wel hoe dit in het buitenland uitgesproken gaat worden, zal vast iets passends bij bedacht worden. Een zoon heeft als initiaal BH, is vast ergens in de basisschooltijd twee weken grappig maar ga daar echt geen andere naam voor verzinnen. Ken heel veel mensen die wel een naam kiezen die vaak voorkomt omdat ie zo leuk is of juist een naam die uniek is en je dus vaak moet spellen, maar ik heb een doodnormale hollandse naam en zelfs die wordt nog wel eens fout geschreven.

  Gewoon lekker kiezen wat goed voelt!

 • Mama-van-meisje

  Ik vind t altijd zo n onzin dat de naam bij de broertjes of zusjes moeten passen. Ander kind andere naam en lekker doen wat je mooi vind.

 • ChaoticMomster

  Ik ook.. hier past het toevallig best wel.leuk samen allemaal..

  Maar het zijn geen dilano en milano ..

 • MamaJL

  Als er meer broertjes en zusjes komen vind ik het steeds moeilijker. Je kent ook steeds meer kinderen, waardoor heel veel namen al eens in je kennissenkring voorkomen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50