10 tekenen dat je de juiste babynaam gevonden hebt

10 tekenen dat je de juiste babynaam gevonden hebt

Een goede babynaam vinden is niet makkelijk, maar gelukkig heb je maanden om erover na te denken. Ben je nog aan het twijfelen of je de goede naam gevonden hebt? Ga deze checklist af en je weet het zeker!

 1. Het is geen schaamnaam. Denk aan Anna Nas of Beau ter Ham
   
 2. Check ook de initialen even, je wil bijvoorbeeld geen W.C. hebben
   
 3. Jullie vinden de naam allebei mooi, jullie moeten er allebei 100% achter staan
   
 4. De naam is makkelijk uit te spreken, ook als de baby bijvoorbeeld op reis is of in het buitenland gaat studeren
   
 5. De naam is ook redelijk makkelijk te spellen, zodat het kind daar niet steeds tegenaan loopt op school en bij instanties

  Lees ook:
  Deze babynamen zijn later het meest succesvol
   
 6. De naam heeft de Google-test doorstaan. Oftewel er zijn geen negatieve associaties met de naam, zoals een verslaafde celebrity, een seriemoordenaar of iets anders geks
   
 7. Het rijmt niet op een scheldwoord. Kinderen kunnen erg hard zijn en je wil niet dat je kind met zijn naam gepest wordt
   
 8. De naam komt niet té vaak voor. Het is vervelend als drie kinderen in zijn klas dezelfde naam hebben
   
 9. De naam past niet alleen bij een baby, maar ook bij een volwassen persoon. Zou je bijvoorbeeld een kamerlid met deze naam serieus nemen?
   
 10. De naam past goed bij de achternaam, tweede naam en de namen van eventuele broertjes en zusjes

Heb jij snel een naam kunnen vinden voor de baby?

Tags: Babynamen

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Sharux3Aml

  Had ik zelf ook beter op moeten letten, Mijn dochter haar Initialen zijn A.M.C, wat dus fout ging bij de gemeente het moest A.M.L zijn

  Door deze initialen moet ik gelijk aan het ziekenhuis denken.. zit erover na te denken het ook te veranderen

 • JMLL

  Wat een lijst.. en eerlijk? Nee, wij hebben niet op al deze punten gelet. Wij hebben namen gekozen die wij mooi vinden en hebben geen rekening met anderen gehouden. Ons interesseert het niet wat anderen er van vinden namelijk.

  Onze oudste heet Lunabella.. een naam wat je eigenlijk nooit hoort, tenminste de combinatie van deze twee namen bedoel ik dan. 🤗 Heb ook al vaak gehoord dat mensen het een hele mooie naam vinden. Haar roepnaam is Luna, die wordt in het dagelijks leven ook gebruikt; logisch natuurlijk. Onze jongste heet Lindsay, komt misschien wel iets vaker voor.. maar vaker op een andere manier geschreven. De manier waarop wij het schrijven zie ik persoonlijk minder vaak voorbij komen. Maar goed wij vinden het een mooie naam.

  Maar soms hoor ik namen en dan denk ik.. arme kinderen als ze later zelf hun naam op school moeten spellen of schrijven

 • Soccer-Mom

  Nou, als je alle punten hierboven rekening moet houden, blijft er maar een hele kleine selectie over en heet iedereen weer hetzelfde, hetgeen weer strookt met punt 8. Succes dames voor wie nog namen moeten gaan verzinnen!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden