10 redenen waarom met je gezin op vakantie gaan in Nederland het leukst is

10 redenen waarom met je gezin op vakantie gaan in Nederland het leukst is

We hebben er eerder over geschreven: naar het buitenland op vakantie met kleine kinderen kan best een toestand zijn. Dus waarom blijven we niet gewoon in Nederland? 

Onze redacteur ging een aantal maanden geleden met haar gezin een lang weekend op bezoek bij Center Parcs De Huttenheugte in Dalen (Drenthe) en deed vakantie-inspiratie op. Vandaag dus tien superleuke dingen die je met je gezin kan doen, waarvoor je echt niet tweeduizend kilometer hoeft te reizen: 

1. Genieten in (het zwembad) subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo

Of het nu stralend mooi weer is, of dat het pijpestelen regent: een tropisch zwemparadijs biedt gegarandeerd urenlang plezier voor een baby, dreumes, peuter of ouder kind. Spetteren in het veilige Kinder-doe-bad voor de kleintjes, van spannende glijbanen af en meebewegen in het golfslagbad. En dat allemaal in een constante, warme temperatuur. Heerlijk!

2. Gezellige accommodatie

Genieten van qualitytime met je gezin kan ook heel goed in een Nederlands bungalowpark! Op koudere dagen steek je de open haard in je bungalow aan voor een extra gezellige sfeer en als het buiten warm is, gooi je wat hamburgers op de barbecue.

3. Indoor speeltuin voor als het regent

Om je kinderen te vermaken hoef je het park niet eens af! De vernieuwde indoor speeltuin ‘Action Factory’ met een interactieve minigolfbaan, mini-cars en trampolines biedt urenlang speelplezier. 

4. Speciaal voor baby’s

Ook aan het vermaak van de allerkleinsten is gedacht: geniet met je baby van babymassage, babyzwemmen of babygym. Ontzettend leuk om op deze manier bewust bezig te zijn met je uk. 

5. Rustig en lekker eten

In De Huttenheugte hebben wij met ons gezin heerlijk genoten van de vele restaurantjes op het park. Maak de kinderen extra gelukkig met een bezoekje aan het pannenkoekenhuis, bestel ‘s avonds een pizza in je bungalow of ga met z’n allen uit eten in één van de andere restaurants. Het grote voordeel van uit eten gaan in Center Parcs: alles is aangepast aan kleine kinderen. Je hoeft je dus niet te schamen als je peuter tussen het voor- en hoofdgerecht een tantrum gooit.

6. Entertainment

Je denkt er als volwassene misschien niet direct aan, maar het entertainment op parken van Center Parcs is dus… tja, nogal entertaining. Vooral voor kinderen! Ik heb ontzettend gelachen om de dancemoves van mijn peuter tijdens de kinderdisco! Ook heeft hij met open mond zitten genieten van Orry & vrienden: Voorleesverhaaltjes. 

7. De omgeving

Mocht het park jullie gezin niet genoeg kunnen vermaken (ik kan het me niet vóórstellen!), dan is er in de omgeving in ieder geval nog genoeg te doen! Breng Plopsaland Coevorden (grenst aan De Huttenheugte) een bezoekje om je kinderen de dag van hun leven te bezorgen of wandel met z’n allen langs de bijzondere Hunebedden (meteen een geschiedenisles voor je kinderen). Ook ontzettend leuk: de Adventure Zoo Wildlands. Zoals je ziet: op Center Parcs de Huttenheugte zit je op een fantastische locatie!

*Center Parcs biedt gasten een meerdagenpas aan voor zowel Wildlands als Plopsa. Voor de prijs van één entreekaart, onbeperkt toegang gedurende het hele verbiljf.

8. Voor ieder wat wils

Wij mochten van Center Parcs in een Comfort-cottage logeren en daar hebben we erg van genoten. Alles is aanwezig, hetzij basic. Mocht je toch iets meer luxe willen, dan is de Premium-cottage een goede optie. Of ga all-out en trakteer jezelf op een VIP-cottage met echt alles erop en eraan (HOERA bubbelbad en sauna!). Je hebt jezelf al een duur vliegticket bespaard, dus wat dat betreft… ;-)

9. Activiteiten voor elke leeftijd

Kinderen zijn één en twee en voor hen was het zwembad en de indoor speeltuin fantastisch. Maar Center Parcs biedt geweldige activiteiten voor kinderen van elke leeftijd. Voor baby’s (zie punt 4) tot 18+. Kleuters kunnen hun lol op op het Adventure Island met allerlei spannende, mysterieuze en leerzame spelletjes. Tieners kunnen lasergamen, raften, mountainbiken door de prachtige omgeving of met de zip wire. Bovendien zijn er nog allerlei familieactiviteiten. 

10. Aan alles komt een eind…

We hebben genoten van ons heerlijke weekend op dit mooie, veelzijdige park. Van de prachtige zonsopkomst, de gezelligheid in de cottage, het lekkere eten en de tijd voor elkaar. Maar als de tijd dan weer komt om naar huis te gaan, dan is het toch fijn dat je binnen no-time weer thuis bent. Geen wachtrijen op het vliegveld of koffers die zoek raken: binnen een uurtje of twee zit je weer op je eigen bank. 

Ga jij ook het liefst in eigen land op vakantie?

Dit artikel is in samenwerking met Center Parcs tot stand gekomen. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50