10 manieren om je dreumes bezig te houden

10 manieren om je dreumes bezig te houden

Een dreumes dag in dag uit bezig houden, kan een hele opgave zijn. Op een gegeven moment zijn ze uitgekeken op hun speelgoed en wordt het tijd dat je andere creatieve manieren verzint om ze tot spel te laten komen. Aangezien het ook niet elke dag geschikt weer is om naar de speeltuin te gaan, zijn hier wat activiteiten om je dreumes binnen te vermaken.

1. Bouw een hut

Kun je je nog herinneren hoe leuk je het vroeger vond om een hut te bouwen? Juist! Maak er makkelijk eentje in de woonkamer door de eetkamerstoelen in een kringetje te zetten en er een groot laken over te draperen. Voila!

2. Stapelen met plastic bekertjes

Maak een toren en een kasteel van plastic bekertjes. Lees; stapel een stel plasic bekertjes op elkaar. Laat je dreumes de boel lekker omgooien.

3. Maak een obstakelloop

Denk aan de hardloopwedstrijden waarin de deelnemers onderweg allemaal obstakels tegenkomen waar ze overheen moeten en verzin zoiets voor je kindje, maar dan uiteraard met obstakels in de vorm van kussens.

4. Balletje overgooien

Het blijft leuk, een balletje overgooien. Probeer eens verschillende ballen, zoals een tennisbal, een stuiterbal of een volleybal.

5. Maak een slee

Een slee? Ja, maar dan zonder sneeuw! Gewoon van een oude doos uit de supermarkt met een touwtje eraan en dan lekker rondjes slepen door de kamer.

Lees ook:
Waarom een dreumes in huis zo gezellig is

6. Blaas bellen

De ouderwetse bellenblaas, gegarandeerd succes. Lekker naar de bellen laten grijpen en er achteraan kruipen of lopen.

7. De stoffendoos

Men neme een lege tissuedoos en stopt daar stukjes stof in van bijvoorbeeld een oud, kapot geknipt laken. Graaien maar!

8. Zet een ballenbak op

Hier kunnen ze zich eindeloos in vermaken, maar je moet er wel even plaats voor hebben of maken. Je bestelt al een ballenbak online voor zo’n dertig euro.

9. Ruim samen op

Klinkt als een saaie huishoudelijke taak, maar voor je kindje kan het vermaak zijn. Denk aan makkelijke dingen zoals speelgoed in een bak stoppen of voorleesboekjes opstapelen.

10. Ballen in een muffinvorm

Pak de stuiter- en tennisballen er weer bij en laat je dreumes ze in een muffinvorm sorteren. Hartstikke leuk en goed voor de motoriek.

Wat doe jij gedurende de dag allemaal met een dreumes?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden