10 dingen die je aan het huilen maken tijdens je zwangerschap

10 dingen die je aan het huilen maken tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent dan schieten je hormonen alle kanten op. Je kunt behoorlijk chagrijnig reageren als je partner net even te hard door het huis stampt. En bij het minste of geringste schieten de tranen in je ogen, of je nu blij, verdrietig of boos bent. Hier 10 typische dingen die je tijdens je zwangerschap aan het huilen maken.

1. Waarom ligt je favoriete merk chips niet in de schappen?

Het is weer zover: je hebt ineens een verschrikkelijke trek in je favoriete smaak chips. Je dwingt jezelf met je behoorlijk uitdijende buik van de bank af en gaat naar de supermarkt waar je tot je grote teleurstelling alle smaken chips ziet staan, behalve jouw favoriet.

Lees ook:
Lezeressen vertellen: hoe ik totaal veranderde door hormonen

2. Kattenvideo’s

Uit onderzoek blijkt dat we van kattenfilmpjes een stuk vrolijker worden. Maar dat is ‘m nu juist. Nu je zwanger bent kun je er niet zonder tranen van vertedering naar kijken.

3. Niet weten wat je nu van plan bent

Iemand vraagt je of je nog plannen hebt voor aankomend weekend. En dan lijkt het net alsof je hersenen kortsluiting maken en je echt geen flauw idee waar je ook al weer bezig was. Je was toch dingen aan het voorbereiden voor het weekend? Maar wat was dat ook alweer? Hoe meer je erover nadenkt hoe chaotischer je gedachten worden, hoe meer paniek er naar boven komt en ja hoor: daar komen die waterlanders weer!

4. Internetverbinding

Je wilt net even lekker op Facebook kijken, maar het duurt het eeuwen voordat de site geladen is. Waarom duurt het nou zo lang om op Facebook te komen?! Waarom?!

5. Openingstijden

Je was ervan overtuigd dat de supermarkt zondag tot 19 uur open blijft, maar dan sta je voor een dichte deur, omdat die stomme winkel blijkbaar om 18 uur al zijn deuren sluit. Wie heeft dat bedacht?!

6. Openbaar vervoer

“Hallo, zien jullie mijn buik? Waarom staat er niemand op dan?” Reizen met het openbaar vervoer kan soms als zwangere dodelijk vermoeiend zijn. Ik had tijdens de zwangerschap van mijn eerste kindje niet echt een enorme buik. Ook was het winter dus wat er zat, zat verstopt onder een dikke jas. Op gegeven moment deed ik maar mijn jas los en duwde mijn buik maar naar voren om te laten zien hoe zwanger is was, maar het werkte beter om toch maar je mond open te doen en te vragen of je alsjeblieft mag zitten. Beetje tranen in je ogen helpt dan altijd;-)

7. Je schoenen vastmaken

Niemand is thuis en jij moet op pad, maar… je krijgt je schoenen niet goed vast, omdat je buik nu wel erg in de weg gaat zitten. Doe gewoon je Crocs of slippers aan, hoor ik je denken, maar als je een afspraak hebt met iemand waarbij het nodig is om toch een beetje netjes voor de dag te komen… Tja, dan kun je wel janken. Afspraak afzeggen is dan ook weer zo’n ding… O jee, daar komen die tranen wéér…

8. Partner

Je partner zegt wat of doet wat. Je weet echt het niet meer wat het was, maar het was ‘gewoon’ niet aardig of lief en je snapt het ook niet en… pak die zakdoeken er maar weer bij!

9. Iemand anders zien huilen

Of het nou een reclamespotje of het buurmeisje dat is gevallen en moet janken… Zie huilen doet huilen....

10. Die dame van middelbare leeftijd die wél voor je op staat

En dan loop je wéér te puffen en te hijgen in de bus omdat je zo graag wilt zitten, want je buik voelt hard aan, je voeten zijn opgezwollen, je bent moe… Opeens staat die dame van middelbare leeftijd wél voor je op. Hét moment om in tranen uit te barsten.

Wat maakte jou aan het huilen tijdens je zwangerschap?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50