10 zwangerschapsmijlpalen die je óók kunt vieren

10 zwangerschapsmijlpalen die je óók kunt vieren

De 20 weken-echo is natuurlijk een echte mijlpaal tijdens je zwangerschap. Zo ook de eerste keer dat je hem of haar voelt schoppen in je buik. Maar… omdat je het leven niet genoeg kunt vieren: 10 andere mijlpalen tijdens je zwangerschap die je óók gewoon moet vieren!

1. De dag dat eindelijk de (ochtend)misselijkheid is opgehouden

Sommige vrouwen hebben er geen last van, maar de meesten helaas wel: die verrekte misselijkheid. Thuis, op het werk, in het ov: overal probeer je krampachtig je maaginhoud binnen te houden. Als de misselijkheid na ongeveer 16 weken voorbij is, sla je dan ook een zucht van verlichting. Dat moet gevierd worden!

2. De eerste keer naar de kroeg gaan zonder alcohol

Als echte kroegtijger moesten ze jou om 6 uur ’s ochtends zo ongeveer uit Disco Dolly schóppen. Maar uiteraard ga je tijdens je zwangerschap geen alcohol drinken. En dus sta je komende maanden in Disco Dolly je danspasjes op een cola light uit te voeren. En dat is toch iets anders dan je dacht. Om twee uur vraag je je af: is het al een schappelijke tijd om naar huis te gaan…

3. Het eerste rompertje dat je koopt

Wat heerlijk dat je vanaf nu ongegeneerd mag babyshoppen! Oftewel, de shopsessies zijn AAN! En het allereerste rompertje/knuffeltje/maaktnietuitwat moet dan ook gevierd worden natuurlijk. Komende maanden ga je los, zonder schuldgevoel, zonder gene.

4. Het eerste cadeautje voor de kleine dat je hebt gekregen tijdens je zwangerschap

Vooral bij je allereerste zwangerschap word je vaak overladen met cadeautjes van familie, vriendinnen en collega’s. Na verloop van tijd heb je de 938e knuffel wel gezien (ja sorry) maar het allereerste cadeautje dat je krijgt is toch wel een ding. (Sms traanbuizen OPEN naar 9292.)

5. De eerste keer dat je niet meer in je normale kleding past

Oké, misschien is dit een heikel puntje voor je, maar laten we eerlijk zijn: het zou pas écht zorgwekkend zijn als je dunner zou worden in plaats van dikker tijdens je zwangerschap. Omarm je buik en omarm het feit dat je vanaf nu alleen nog maar lekkere stretchkleding mag dragen zonder schuldgevoel.

6. De eerste keer dat er een wildvreemde aan je buik gaat zitten

Heel even, héél even had je de neiging om die man een mep te verkopen toen ‘ie aan je buik ging zitten. Totdat je besefte dat hij het lief bedoelde. En dat het blijkbaar nu echt héél duidelijk is dat je zwanger bent. Ja hoor, ook dit is een mijlpaal. Succes komende tijd ;-)

7. Het moment dat de hele babykamer is ingericht

Als echte interieurjunk vind ik persoonlijk de babykamer inrichten ontzettend leuk. Geef mij een woonkamer, slaapkamer, zolder of zelfs wc en mijn handen jeuken om ‘m mooi in te richten. Ik wil ‘m dan ook helemaal mooi hebben en wil dat elk detail klopt – niet dat die kleine daar om geeft, dat is gewoon puur voor m’n eigen gevoel. Als-ie dan eindelijk af is, heb je het gevoel: ja, hij/zij kan komen.

8. Het moment dat je man de huishoudelijke taken gaat overnemen

Och, deze mijlpaal zouden we het liefst vieren in de vorm van een 48 uur durend feest. Eindelijk, éindelijk hoef je niet 38 keer te vragen of hij misschien alsjeblieft eventueel deze keer wil stofzuigen en de kattenbak wil verschonen. Want waar jij ineens grondige nesteldrang krijgt, krijgt hij ineens heel erg de behoefte om als een soort beschermheer voor jou te zorgen. Geniet ervan zolang het duurt.

Lees ook: De (meest beschreven) bijzondere mijlpalen van je zwangerschap

9. Het moment dat je gaat snurken

Tijd om je snurkgrage man eens terug te pakken! Met een toenemend gewicht kan het voorkomen dat je ineens ’s nachts gaat snurken. Hoe verder je zwangerschap vordert, hoe minder charmant je wordt…

10. Het moment dat je gaat waggelen

We zeiden het toch: hoe verder de zwangerschap vordert, hoe minder charmant je wordt? Het toppunt? Als je als een verdwaalde pinguin door het winkelcentrum loopt. Not so charming, maar wel een teken dat het bijna tijd is om die spruit te verwelkomen!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50