Isa

Isa is een van de populairste uniseksnamen in Nederland. De naam is van Germaanse en Bijbelse oorsprong en is dus geschikt voor jongens en voor meisjes.

Eigenschap Beschrijving
Oorsprong Germaans, Bijbels
Betekenis `God is mijn eed, heil van God`
Geslacht uniseks
Populariteit Hoog in populariteit
Gerelateerde namen Isabel, Isabelle, Isaac
Naamdag x
Utspraak IESAAH
Aantal lettergrepen Twee
Aantal letters Drie
Makkelijk te spellen Ja
Internationaal herkenbaar Ja
Internationale varianten Isabel, Isaac, Jezus (Islam)
Combinaties met andere namen Isa-Bo, Isa-Mae, Isa-Belle, Isa-Zayn
Geschikt voor dubbele namen Ja
Uniekheid Gemiddeld uniek
Naamthema`s Bijbelse namen, meisjesnamen, afgekorte namen, uniseks namen
Stijl Meisjesnaam, Bijbels, uniseks
Geschikt voor bijnamen Ies
Geschikt voor alle leeftijden Ja
Veelvoorkomende associaties Isa Hoes, langere versies van de naam zoals Isabel of Isabelle, kort, krachtig

Betekenis van Isa

Isa is van oorsprong een Germaanse en Bijbelse naam en betekent `God is mijn eed, heil van God`. Ook kan Isa de afkorting zijn van de naam Isabel of Isabella, dat `gewijd aan God` betekent. Ook kan het de vrouwelijke variant zijn van de Germaanse naam Ise, dat `ijs` of `ijzer` als betekenis heeft. Isa heeft in verschillende talen een andere betekenis. Zo betekent Isa in het Turks `eerlijk` of `oprecht`. In het Aarabisch betekent het `redding` of `rijkdom`.

Weetjes over de naam Isa

De naam Isa begint met de letter I. Op BabyBytes vind je nog 1840 namen die beginnen met de letter I. Er zijn ook 16961 namen die eindigen op de letter A, net als de naam Isa.

Is Isa geschikt voor dubbele namen?

Isa is geschikt voor dubbele namen, zoals Isa-Bo, Isa-Mae, Isa-Belle, Isa-Zayne. De naam heeft een gemiddeld uniek karakter en is gemiddeld in populariteit. Isa valt onder naamthema`s zoals Bijbelse namen, Germaanse namen, meisjesnamen en afgekorte namen.

Associaties met de naam Isa

Veel voorkomende associaties met de naam Isa zijn gebaseerd op familiebanden, vriendschappen of andere persoonlijke ervaringen met mensen die deze naam hebben. Verder wordt de naam Isa in de Islam de naam van Jezus, dat `verlosser` betekent.

Bekende Isa`s

Een bekende Nederlandse Isa is de actrice Isa Hoes, die rollen heeft gespeeld in de soap Goede Tijden Slechte Tijden en de serie Rozengeur & Wodkalime. Isa Genzken is een Duitse beeldhouwer en installatiekunstenaar, en Isa Miranda is een Italiaanse actrice.

Uitspraak van Isa

De uitspraak van Isa is `Iesaah` in het Nederlands en de naam heeft twee lettergrepen en drie letters. Isa is makkelijk te spellen en is herkenbaar in andere landen. De naam Isa is geschikt voor alle leeftijden.

Varianten op de naam Isa

Isabel, Isabelle en Isaac zijn enkele varianten op de naam Isa.

Hoe vaak komt de naam Isa voor?

De naam Isa werd in 2022 in Nederland 382 keer gegeven aan Nederlandse meisjes en 52 keer aan jongens. In onderstaande grafiek kun je zien hoe vaak de naam Isa de afgelopen jaren werd gegeven....en bestel een gratis proefdruk!

Statistieken

In deze grafiek zie je hoeveel Isa`s er elk jaar zijn geboren in Nederland.