Prachtig 10-jarig meisje sleept lucratief modellencontract binnen

Prachtig 10-jarig meisje sleept lucratief modellencontract binnen
  • in Kinderen
  • 7
  • 31907
  • 26/01/2017

Ze wordt ‘het mooiste meisje van de wereld’ genoemd, de 10-jarige Kristina Pimenova. Ze is een hit op Instagram en Facebook en doet al modellenwerk sinds ze drie jaar oud is. Nu verhuist ze van Moskou naar LA vanwege een prestigieus contract met LA Models.

Maar het is niet een en al roze glitters. De foto’s van het kleine supermodel op het Instagram-account en de Facebook-pagina die haar moeder bijhoudt, krijgen vaak provocerende en verontrustende opmerkingen. De moeder van het meisje, Glikeriya Pimenova, werd vorig jaar bekritiseerd voor het publiceren van ‘provocerende’ foto’s van haar dochter op social media. 

Seksuele opmerkingen
Beide accounts trekken seksuele opmerkingen aan van volgers die soms commentaar geven op Kristina’s benen of haar een ‘babe’ noemen. Vorig jaar reageerde haar moeder op beschuldigingen dat haar kind ‘geseksualiseerd’ wordt. Ze zei dat deze mensen 'pedofielen' waren als ze dachten dat foto's van haar toen negen jaar oude dochter in kinderkleding provocerend waren. 

LA Models heeft Kristina getekend voor hun categorie 'Jongeren'. Eigenaar van de agency Heinz Holba zei in een persbericht: 'Om bekendheid in de modellenwereld te hebben op zo’n jonge leeftijd is een grote prestatie.’ Kristina heeft al een benijdenswaardige carrière waarbij ze onder andere de cover van Vogue Bambini sierde toen ze zeven was en ze is het gezicht geweest van Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana, Armani en Benetton.

Hoewel ze alleen kinderkleding showt en heel weinig make-up draagt tijdens haar professionele shoots, zijn het de foto’s waarop ze een korte broek of een rokje draagt die leiden tot verontrustende reacties. 'Creepy foto voor een kind', schrijft een commentator van een spontane foto van Kristina waarbij ze een hot pants met luipaardprint draagt. Een andere, schijnbaar mannelijke gebruiker, schreef: 'I like it'.

#camerascreen #raw #Kristinapimenova

Een foto die is geplaatst door Kristina Pimenova (@kristinapimenova2005) op



Kritiek
De kritiek die de moeder van Kristina krijgt is best heftig. 'Je bent je dochter aan het seksualiseren en ouders zoals jij zijn de reden waarom meisjes opgroeien met zoveel issues... Ook zijn er zoveel zieke mensen die hier op een seksuele manier naar kijken.’ Of ‘Mijn kind zou nóóit zulke kleine en krappe shorts dragen.'

Glikeriya zegt dat ze regelmatig ongepaste opmerkingen verwijdert, en 'regels' op Kristina's Facebook-pagina zet, waaronder: 'Al de inhoud gedeeld op deze pagina moet kindvriendelijk zijn. Video's of foto’s die hier worden geplaatst die niet geschikt zijn voor Kristina’s leeftijd zullen worden verwijderd en deze personen worden geblokkeerd.'

Wat vind jij van deze kwestie? Zijn de reacties overdreven of vind je dat deze mensen gelijk hebben?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Bron: DailyMail

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50