Met dank aan het bijvoedingsforum!!!
Muffins:3 rijpe bananen pureren met 3 eieren tot het een schuimig mengsel is.
1 appel in kleine blokjes snijden
100 gram rozijnen
200 gram zelfrijzend bakmeel
Deze 3 door bananen mengsel scheppen. Moet wel beetje luchtig blijven.
In kleine cake/muffin vormpjes doen, ca 1 eetlepel van het beslag
160 graden/30-60 minuten(tot dat de prikker bij het testen droog uit de muffin komt)
OF Vanaf 6 maanden
Voor 8 stuks
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 banaan
50 ml melk
Verwarm
de oven voor op 180 graden. Plet de banaan met een vork of pureer hem
met een keukenmachine. Meng het bakmeel met de banaan in een kom en voeg
wat melk toe tot het voldoende vochtig is. Vul 8 grote platte bakvormen
half met het mengsel. Zet de vormpjes in de oven en wacht circa 15
minuten. Wanneer ze bruin zijn, zijn ze klaar! Je kunt het eventueel
garneren met een druif of plakje banaan.
Yoghurttaart zonder suiker:
Geschikt vanaf 9 maanden.
Ingrediënten
suikervrije amandelkoekjes (natuurwinkel, bijv. Billy’s Farm) of biscuitjes verkruimeld
40 g boter
4 rijpe bananen
1 liter volle yoghurt (of voor een lekker romige verjaardagstaart
turkse of griekse yoghurt (10% vet))
2,5 dl sinaasappelsap of appelsap
2 zakjes agar-agar poeder
vers fruit om te versieren
Bereiding
Smelt de boter en roer de koekkruimels er door en druk dit aan op de
bodem van een springvorm. Pureer de bananen met de staafmixer en voeg
de yoghurt toe. Doe het sinaasappelsap en het agar-agar poeder in een
pannetje, breng al roerend aan de kook en laat het 2 minuten koken,
terwijl je blijft roeren. Voeg een paar eetlepels yoghurt-banaanmengsel
toe aan de agar-agar en roer dan alles door elkaar. Schenk dit mengsel
snel in de springvorm en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.
De
taart versieren met vers fruit.
(
http://www.keukenkikker.nl/recepten/233 ... der-suiker)
reacties (0)