Het leed dat krampjes heet...

Al een flink aantal dagen een baby die vooral s avonds niet stil te krijgen is door de krampen.
Tot krijsend aan toe, alleen pink helpt, eventjes. We gebruiken cinababy van vsm. Alles wel geprobeerd, zo ondertussen.
We worden langzamerhand gillende gek. Enigste wat ik nog kan doen is m tijdens de borst afhaal voor boertjes, want door de 3x flinke toeschiet
Wil hij vaak te snel en te gulzig drinken. Gemiddeld doet hij 12+ minuten over een voeding per borst.

Dus op dit moment niet echt een roze wolk waar we op zitten, maar een grote donderwolk.
Natuurlik genieten we wel van m hoor.

769 x gelezen, 2

In Baby

reacties (26)


 • MissSevda

  Ik weet niet hoelang je cinababy gebruikt maar homeopathiese middelen hebben echt een flinke tijd nodig willen ze doen wat ze beloven. Ik heb toen ook eigenmerk infacol gebruikt, we merkten niks. Uiteindelijk naar de chiropractor geweest, hij heeft een paar druk punten laten zien dit konden wij ook doen bij haar mocht ze erge last hebben. Laten fietsen zou ook moeten helpen. Hij liet even zien bij der heupjes waar die punten lagen en ze liet zo een scheet 😂. Het ging wel beter maar was niet echt dat ze er helemaal van af was. Tijdens het huilen kan je de baby ook zo recht mogelijk dragen

 • Blu

  Kan het niet ook een huiluurtje (die soms veel langer duurt dan een uurtje) zijn? Even alle prikkels van de dag eruit huilen. Niet leuk, maar wel heel normaal.

 • yune

  Nou vanaf avondeten tot aan middernacht lijkt me niet

 • littlefreckle

  Ja dat kan dus zeker ook huiluurtje zijn. Die kunnen lang duren. Doet hij veel overstrekken erbij? Vuistjes?

 • yune

  Ja, dat deed hij

 • littlefreckle

  Een kipkep woller?

  Het is trouwens ook echt een fase waar je doorheen moet helaas. (zie net dat dit veel wordt gezegd).

 • Lindaaaaaaaa

  Infacol? Hielp hier heel goed

 • yune

  We gebruiken cinababy

 • Lindaaaaaaaa

  Misschien werkt het niet goed genoeg?

 • Nog-even!

  Ik hoor vaker dat cinababy niks doet... De hulpstoffen zijn verdund, dus niet bewezen dat ze zo werkzaam zijn. En er zit 3% alcohol in, dus ook niet echt prettig...

 • Momtini

  Zoals er al veel is aangegeven , het is echt de tijd uitzitten en dat is inderdaad zwaar.... hier hielp om veel en weer te lopen , soms om met de beentjes te fietsen maar vooral veel troosten en hopen dat ze snel weer in slaap viel. Veel succes!! 🍀

 • Jojo91

  Wandelen in de draagdoek hielp hier wel redelijk. Maar het is vooral de tijd uitzitten totdat de krampjes periode voorbij is.

 • Ikbengewoonik

  Probiotica en op de buik leggen (uiteraard onder toezicht)

 • Mamavan.Liv

  Oh dat is balen, hier ook krampjes gebruiken probiotica sinds 3 dgn, dus kan nog geen verschil merken. We doen dan ook fiets bewegingen, badderen haar in de avond. Hier is het meestal zo rond de 2 a 3 uurtjes 's avonds na 22 uur. Gelukkig is ze hier op de arm relatief snel rustig, krijst niet maar laat zich wel horen. Vervolgens valt ze in slaap tot 5 uur en dan voeden en komt dan tegen 8 weer.

  Merken overdag als ze wakker is ze ook last heeft van krampjes maar daar horen we haar bijna niet. Vind dat het zwaarste aan het moederschap die krampjes zo sneu. Rond de 6wk zeggen ze is de piek.

 • Jti-gl

  Vaak is het in de avond uren altijd erger en dat is zo vervelend aan het einde van de dag : (

  Hier bij alle 4 kinderen avonden met onze baby's rondgelopen en onze 4e presteerde het tot 01:00 wakker te blijven. Je denkt dat er nooit weer een einde aan komt, maar echt ineens is het ook weer afgelopen. Hou vol, het komt echt weer goed!

 • Paprikaplantje

  Hier ook gehad, niks hielp... Vooral in de avonduren tussen 7 en 11.

  Ik nam haar vaak in de draagzak en dan rondjes lopen.... Al huilend heel wat uurtjes gemaakt zo.

  Het klinkt misschien niet leuk, maar als het geen medische oorzaak heeft ofzo zal je er gewoon doorheen moeten.......

  Als het vierde trimester over is , dan is het mag darm kanaal vaak goed ontwikkeld en stopt het vanzelf.

 • Mykha

  Hier hielp speentje, met hem lopen en fietsen met de beentjes. Ik had ook een flinke toeschietreflex! Ik ving die altijd op en liet hem daarna drinken. Hier drinkt hij 6 minuten totaal en dan is het klaar! Dan heeft hij (inmiddels 5 maanden) zo’n 180ml op! Goed laten boeren en lekker knuffelen... na 5 weken waren de krampjes weg. Succes! Bij mij kwam de roze wolk ook later pas, met 6 weken genoot ik echt intens. Daarvoor vond ik alles alleen maar zwaar en moeilijk ): Succes, het komt goed!

 • Vi3r-kindjes

  Het enige wat hier echt hielp was aanleggen aan de borst. Daar werden ze heel rustig van gelijk. Verder was het echt uitzingen tot het beter ging. Vreselijk sneu voor die kleintjes en soms als ouder word je er ook radeloos van. Succes!

 • Love2019

  Hier hielp infacol gigantisch goed! Ook fietsen met de beentjes werkte

 • bloempies

  Hier hielp het om haar omhoog/omlaag te tillen als enige.. (soort van springen dus geen andere benaming voor😂). Nu heeft ze zelfs zulke erge krampen ineens de laatste 3 dagen dat niets helpt.

  Het is hartverscheurend om te zien, je wilt alles doen om het te voorkomen en weg te halen. Soms zeg ik haar ook maar van gooi het er maar uit, je kan er niets aan doen, mama is bij je en zal je knuffelen. Ook leg ik haar uit dat het me spijt als ik er niet altijd even goed tegen kan en haar dus 2 minuten neerleg. Mijn vriend kan er helaas helemaal niks mee, dus als hij haar 1 minuut (nog niet eens) vast heeft neem ik haar gelijk weer over. Het is een hele uitdaging!

  Oh en samen douchen helpt hier! Alleen daar kan je beter niet te lang onderstaan samen😅

 • Mama18-6

  Bij ons hielp het op de buik leggen op de onder arm van papa.

  Of in de blote billen op een kraammatras( voor het plassen haha) en dan fiets bewegingen maken met de beentjes

 • B756

  Aah, zielig he die krampen...

  Twee houdingen die onze kinderen fijn vonden met krampen: op de buik op je onderarm dragen (hoofd in de hand, kontje in de elleboog, armpjes en beentjes aan beide kanten van je arm) of met hoog opgetrokken knietjes tegen je borst dragen.

 • Joep95

  Het is hartverscheurend. Bah ben blij dat het hier over is. Sterkte!

 • -mamavanM-

  Infacol of cinababy hadden we hier gebruikt.

  Een een warmtekruikje van kipkep voor op z’n buikje.

  Fietsen met z’n beentjes deed ik ook veel en hem met z’n buik op je onderarm leggen met z’n hoofdje in je hand zegmaar.

 • Lama94

  Bij ons hielp de draagzak redelijk. Maar niks hielp echt goed. Huid op huid op/tegen papa's borst hielp ook soms en dan met de buik van de baby tegen papa's warme buik/borst. Beetje een kruik idee met troost erbij.

  Succes!

 • Nog-even!

  Hier hielp infacol een beetje. Buikje flink masseren. En de baby op zijn buik leggen: de tegendruk van het matras kan fijn voelen.... Sterkte ermee!!