Benamingen voor melk en lactose in producten.

Bij koemelkallergie de volgende benamingen voor melk en afgeleiden hiervan mijden:
melk, melkpoeder, (magere of droge) melkbestanddelen, wrongel, wei, weipoeder en melkzout ,melkpoeder, magere melkpoeder, volle melkpoeder, melkderivaat , caseïnaat, caseïne, melkeiwit, gehydrolyseerd melkeiwit, margarine (geen plantaardig), roomboter, boterconcentraat, boterolie, melkvet, melkzout, lactose,
melksuiker (bevatten vaak sporen koemelkeiwit, tenzij het extra geraffineerd is) ,
lactalbumine, beta-lactoglobuline, lactoperoxidase, lactoval, recaldent, transglutaminase, nisine (E234), - broodverbetermiddelen kunnen koemelk bevatten.

De verschillende benamingen voor lactose:
• Boter(poeder)
• Caseïnaat
• Caseïne
• Crème fraîche
• Droge melkbestanddelen
• Gehydrolyseerde melk(eiwit) of caseïne
• Ghee
• Glycomacropeptide
• Immunoglobuline
• Kaas (behalve harde Hollandse kaas)
• Karnemelk
• Kefir
• Kwark
• Lactalbumine
• Lactitol (E966)
• Lactoferrine
• Lactoglobuline
• Lactoperoxydase
• Lactose
• Lactoval
• Lactulose
• Melk
• Melkbestanddelen
• Melkderivaat
• Melkeiwit
• Melkpoeder
• Nacho
• Recaldent
• Room
• Slagroom
• Sour cream
• Tagotose
• Transglutaminase
• Umer
• Vla
• Wei(poeder)
• Wrongel
• Yoghurt
• Zoete karnemelkpoeder
• Zure room
 


Waar zit lactose in?
 


De volgende producten of gerechten kunnen lactose kunnen bevatten:
• Aardappelpuree
• Additieven/aroma's
• Bak en braadproducten
• Beschuit
• Bouillon (blokjes en poeder)
• Boter/margarine/halvarine
• Brood(verbetermiddel)
• Cake
• Cappuccino
• Chocolade/bonbons
• Crackers/toast
• Crèmes
• Custard
• Deeg/bakmixen
• Desserts/toetjes
• Dranken (taxi/rivella)
• Gebak
• Gepaneerde producten
• Groenten á la crème
• IJs
• Kaas(fondue)
• Kant-en-klaarproducten
• Kauwgom
• Koek
• Koffiemelk en -poeder
• Kruiden/seasonings
• Likeurtjes
• Mayonaise/fritessaus
• Ontbijtproducten
• Ovengerechten
• Paneermeel
• Pannenkoeken/poffertjes
• Pasta
• Pizza
• Pudding/pap/vla
• Ragout Ris
• Roux
• Saladedressing
• Salades
• Sandwichspread
• Sauzen en soepen
• Smetana
• Snacks
• Snoep
• Taart/banket
• Tzatziki
• Valess
• Villi/Fil
• Vleeswaren
• Worst(jes)
• Zoutjes en chips
• Zuivelproducten.



Bij koemelkallergie de volgende benamingen voor melk en afgeleiden hiervan mijden:


melk, melkpoeder, (magere of droge) melkbestanddelen, wrongel, wei, weipoeder en melkzout ,melkpoeder, magere melkpoeder, volle melkpoeder, melkderivaat , caseïnaat, caseïne, melkeiwit, gehydrolyseerd melkeiwit, margarine (geen plantaardig), roomboter, boterconcentraat, boterolie, melkvet, melkzout, lactose,


melksuiker (bevatten vaak sporen koemelkeiwit, tenzij het extra geraffineerd is) ,


lactalbumine, beta-lactoglobuline, lactoperoxidase, lactoval, recaldent, transglutaminase, nisine (E234), - broodverbetermiddelen kunnen koemelk bevatten.



Bij soja graag op de volgende benaming letten en mijden: Lupine, soja, soja lecithine E322 en of E471, Emulcator E471.



 

12 x gelezen, 0

reacties (0)


  • miiepj-aapie

    Goede dag zeg! Wat veel benamingen... Dacht ik mijn dochter melk vrij te hebben maar caseine casenaat.. Wist ik niet >paneermeel dus! Nooit geweten dat beschuit melk bevat..
    Zo leer je nog is wat!